29 Haziran 2010 Salı

Pitbul meselesi..

Türkiye'de pitbul beslenmesi yasaklandı, hatta şu anda besleyenler karantina için ayrılan özel birimlere haber verip köpeklerini teslim etmek zorunda. Köpeklerini bu birimlere teslim etmeyenler ise yaklaşık 3000 lira civarında para cezasına çarptırılacaklar..

Peki çözüm bu mu olmalı? Pitbulların çenesi bilmem kaç ton basıyormuş.. Golden retriverların çenesi bir kaç ton daha az basıyor diye, aynı zararı veremeyeceğin imi düşünüyorsunuz?
Ya da yetiştiriliş tarzına göre daha da fazla saldırgan olmayacağını mı?

Daha önce  bahsetmiştim, her salı National geo tv'de en saldırgan köpekleri rehabilite etmek için Daddy isimli Pitbul cinsi köpeğiyle davranış uzmanı Cesar Millan'ın nasıl başarılı olduğunu görüyorum.
Köpeğin doğasında bir lidere ihtiyacı var, bu lider de köpeğin sahibi, siz onu nasıl eğitirseniz o köpek o enerjiyle saldırgan da olabilir ,dünyanın en iyi eğitimli sevecen köpeği de..

Pitbul'dan sonra sıra neye gelecek, bana göre sevimli, çoğu kişiye göre korkunç suratlı boxerlara, sonra danualara, dobermanlara mı?

Köpek dövüşlerini engellemek, sokak köpeklerini rehabilite edecek duruma gelmek, köpeklerini kötü emellerine alet edenleri cezalandırmak yerine, pitbulları toplayalım.. Olur!

Ama bu sözler boşa, daha çocuklarına sahip çıkamayan bir milletten, köpekler için daha iyi şartlar sunmasını beklemek oldukça saçma..

Pitbullar kötü değil, insanlar kötü,bunu unutmayın..

J.

7 yorum:

lale kunt dedi ki...

ne güzel yazmışsın... çok çok haklısın..

JuVeNiL dedi ki...

keşke elimden ,elimizden başka şeyler de yapabilmek gelse cadı..

lale kunt dedi ki...

keşke.. ve yazdıkların o kadar doğru ki.. beni 5 yıl önce bi golden ısırdı, ama öyle böyle değil, elimi bileğine kadar kapıp belki bir dakika sağa sola salladı. nasıl kopmadı hiçbi fikrim yok. bi ayı geçkin sarılı kaldı, dikiş atılması gerekti ama köpek ısırığına atılmazmış. hergün pansuman vs. sargısı açıldıktan sonra aylarca elimden utandım o kadar kötü gözüküyodu ki..
ve köpeği söylediğimde herkes çok şaşırdı çünkü çok dost cinstir çocuk sever vs diye bilinen bi köpek. yazlıktaydık o zaman, sitede elimin ısırıldığını duyan komşularımız anneme direk şuradaki köpek mi demişler. mimli bi hayvan yani. neden? eğitiminden kaynaklı. çok dayak yemiş bebekken manyak olmuş işte. o zaman o cinsi de mi toplayacaklar?
bu işler çok hassas, ne yazık ki ülkemizde hiçbir konuda hassaslık göremiyoruz. insanlara bile demicem bence değer olarak insan hayvan arasında bir fark yok. hepsi can, hiçbirimizin bi kıymeti yok ki bu ülkede...

JuVeNiL dedi ki...

cadım , yaşadıklarına çok üzüldüm.Yazdıklarına paralel şunu söyleyebilirim, her kediyi köpeği sevdiğim için, özellikle kadıköy-acıbadem-kuzguncuk civarındaki çoğu köpek sahibini,köpeklerin huyunu suyunu bilirim, 2 tane golden biliyorum ki kendilerini savurup, dişlerinin tümünü gösteriyorlar, hırlamaktan en korkusuz köpekseverlerden biri olan beni bile tırsık tırsık uzaktan geçirtiyorlar.. Daha çok eğitime,görgüye,okumaya ihtiyacımız var, daha alınacak çok yolumuz var;ama olan bu zavallı can'lara oluyor.

lale kunt dedi ki...

işte ben de her gördüğüm kediye köpeğe sarılırım çocukluğumdan beri. ne sokak köpeklerinden biri ısırdı beni ne kedisi tırmaladı. güya eğitilmiş bi köpek, sevecen vs.
insan gibi onlar her birinin kendi karakteri var. dediğin gibi keşke herkes okusa, anlasa, kendini eğitse..
bu minnoşlara yazık...

Gizem dedi ki...

Elinden başka şeyler de gelir JuveniL: http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=397

JuVeNiL dedi ki...

teşekkürler gizem,hem fbdan hem de burdan duyuracağım ayrı olarak..

Related Posts with Thumbnails