11 Ocak 2011 Salı

JuVe:The Driver


 2009'un sonlarinda ehliyet alma ile ilgili maceralarimi anlatmistim.. Toplu tasimanin, toplu halde tasimaya elverissiz hale getirmek icin elinden gelenenin ardina koyulmadigi bir yerde oturdugumuzdan, arabayla ise gidip gelmeye ve dolayisiyla surekli, seri halde araba kullanmaya basladim..
Uzun suredir- ben ve sevgilim benden emin oluncaya dek- beraber gidip geldik, once aralarda derelerde kullandik, sonra yavas yavas trafige ciktik, ise beraber gidip geldik.. En sonunda, ufak ufak yalniz cikmaya ve sevgilimle beraberken sevgilim "tip" oynayaraktan surucu koltuguna oturdum..
Bunun en normalinin de boyle olmasi gerektigini dusunuyordum, zaten ehliyet alirken de hocam aynen bunlari soylemisti.. "bir cocuk nasil emeklemeden yuruyemez ve kosamazsa, araba kullanmak da ayni bunun gibidir, zamanla ve deneyimle bir cok sey olusur: ama sunu unutmayin, hic bir zaman kendinize guvenmeyin: cunku her trafige cikis bir baska deneyimdir " demisti..

Iste artik bir surucu olarak gozlemlerimi paylasma vakti geldi:

*yayalar, manyak misiniz lem? arabanin ustune ustune yuruyorsunuz.. isiktan gecmemeninizi filan soylemiyorum.. bana yesil yandigi halde haldir haldir yola atlamalarinizi saymiyorum .. Karanlik yolda lak diye yola cikip. aniden geri donmeniz filan geliyor..
* taksiciler.. Her sofor taksicilere cok dikkat etmemi soyluyordu, deneyimleyince anliyorsunuz, onunuze kirmalar, yol vermemeler, sIkIstIrmalar ve daha neler neler.. bugun yolu tikayip, "u" cizmek istedigi yerde yolu tikayan ben ya da bir baska bayan olsaydi, yemedigimiz kufur kalmazdi, ne kadin soforlugumuz kalirdi, ne de bizi dogurtan saglik gorevlilerinin annesi...
*yaya gecidinin ne demek oldugunu bilmeyen suruculer.. yaya gecsin diye durdugumda, arkamda neden kudurdugunuzu anlamiyorum..
*Dumduz yolumda giderken, bana yesil yanarken sola sapma yolundan aniden saga kirip,onume gecmeye karar veren ayni anda, gidecegi yone kirmizi yanarken onume gecip sola sapmaya karar veren. bu sure icinde kafa kafaya gelirken beni de aralarina alan 2 gerzek, kaza yapsak suclu gene benim bayan olusum degil mi?
*Durma mesafesini hesaplayabilmek icin ne kadar fizik gerekiyorsa, ehliyet kursunda tekrar edilmeli.. "88-89" hesabi yetmiyor trafiktekilere...

ve soyliyim.. Trafikte hic acelem yok, arkamda kudurmaya devam edebilirsiniz.. Gec kalsam da yok..

J.

2 yorum:

mefisto dedi ki...

dolmuşçulara laf etmemişsin, şaşırdım. benim en büyük derdim onlarla zira, içlerinde saklanan her kuraldan bağımsız formula sürücüsünü direksiyon başında yaşatıyor adamlar.. ağızlarında da hep aynı replik: "bacım, manyak mısın?!"

JuVeNiL dedi ki...

dolmuşçuları şoförden saymıyorum ki, yol onların, hep haklı olan onlar.. çarpmayı filan umursamıyorlar, onlara ırgayalan bir durum yok.. iş yerim minibüs yolunda, sol şerite geçmeleri ile sağ şeride geri dönmeleri toplam 7 sn sürüyor.. canı ne isterse onu yapıyorlar.. "bacım, manyak mısın
?:)"

Related Posts with Thumbnails