14 Kasım 2009 Cumartesi

Bir oyun,bir film...

Uzun zamandır film,oyun tanıtımı yapamadım.. Yazacak bir sürü şeyim oluyor da , hangilerini ne sırayla yazacağımı bilemiyorum, bir yazasım geliyor 3-5 tane ardı ardına yazmam geliyor,öyle bir gelmek, sonra bir yoğunluk bastırıyor,hiç bir şey yazamıyorum..

İlk olarak,uzun zamandır beklediğim bir oyundan bahsedeyim.Aslında ondan da önce , oyunlara ilgimden bahsedeyim.. Ara,tara,bul,çöz oyunlarını çok seviyorum açıkçası.. Tomb Raider tarzı oyunlara bayılıyorum, geçen seferlerde yazımda bahsetmiş miydim hatırlamıyorum, gerçek görüntülerle çekilmiş, perili bir evde geçen ,3 türlü bitirme şekli olan 7cd li phanstasmagoria diye bir oyun vardı,liseye yeni başlamıştım, korkudan oyunun sonunu getirememiştim,bulursam o oyunu bitirebilmek içimde ukde olarak kalmıştır hep,oynayacağım.. Sonra csi oyunlarını  oynarım, commandos en sevdiğim oyundur.. Tamamen taktikle alakalıdır.. Bir de taktik vermeyi, yardımcı oyuncu olarak oynamayı sevdiğim oyunlar var,bunların en başında "call of duty" geliyor, neden oynamıyorsun,yanda oturuyorsun dersen, gerilime gelemiyorum:)
Şunu belirtmeliyim, "call of duty:modern warfare" ve yeni çıkan oyun "modern war fare 2" sadece birer oyun değiller, ben bunlara artık sadece oyun diyemem;çünkü burda sanat var,çizimlere baktıkça, ayrıntıları gördükçe, "oha yahu" diyorum..
Bir de şunları söyliyeyim, tabii ki savaş karşıtıyım,beğendiğim sadece oyun!
 Söz açılmışken, evvelsi gün televizyonda ağlaya ağlaya oyun oynayan ve onu kameraya alan bir anneye şahit oldum, bekledim çocuk ne oynuyor diye , "super mario" oynuyordu yavrucak;fakat öyle hırs yapmıştı ki, psikiyatrın söylediğine göre o sırada çocuk "sinir krizi geçiriyordu ve dışarıya kendini kapatmıştı."
Biz de pacman filan oynuyorduk;ama her şey denetimdeydi, ben böyle ağlasam ,annem bir tekme atar oyunu pencereden dışarı gönderirdi.. Daha da ilginç bir kısmı vardı, level'ı geçemeyen çocuğa annesi "besmele çek,bir de öyle dene" diyordu.. pardon? -yorumsuz-

Her neyse efendim, abim ve ben uzun zamandır,mwf2yi bekliyorduk,dün kavuştuk..
Ben bile yan koltuktan , klavyenin başına transfer oldum.. Grafikler muhteşem,oynanabilirlik süper..

                    eğer siz de bizim gibi uzun zamandır bu oyunu bekliyorduysanız,
henüz başında olmama rağmen diyebilirim ki
oyun beklentileri karşılıyor efenim..
Oyun sevmeyenler!! Evet evet siz,
pırt diye kapamayın hem daha anlatacaklarım var,
hem de şu yukarıda gördüğünüz resme bir tıklayın da ayrıntılara bakın gözüm..


                     merak edenler için ufak bir video.

Eveeet.. Geldik filmimize.. Geçenlerde hastaydım ya, sırada bekleyen filmlerden şöyle kafa yormayanlardan bir tane seyredeyim dedim, "The Ugly Truth" u seçtim aralarından.. 
Filmimizin başrol erkek oyuncusu Ps: I love u filmini seyredenlerin hemen hatırlayacağı kişi , Gerard Butler..
Hanım başrol oyuncusu ise Katherine Heigl-kendisini ben bir yerden hatırlamıyorum:)-
Filmimizin konusuna gelince, Prime Time'da bir programın yapımcısı olan Abby (Katherine Heigl)  her gün reyting savaşı vermektedir,başarısını her gün kanıtlamaya çalışan, işinden başka bir yaşantısı ol(a)mayan başarılı,güzel,evinde kedisiyle oturan genç bir kadındır.. Mike (Gerard Butler) ise kadın-erkek ilişkileri üzerine ahkam kesen bir program yapmaktadır,Katherine bir gün adını vermeden Mike'ın programına bağlanır, kendisinden hiç haz etmemektedir;fakat bir de ne görsün! Ertesi gün düşen reytinglerine çare olarak patronu programa Mike'ı dahil etmiştir.. Mike ve Abby iddaya girerler, umutsuz aşk hayatını Mike'ın tavsiyeleri ile renklendirebilirse, Abby de Mike'a programında yer vermeye devam edecektir..


Imdb notu 6.2 bu filmin..
Açıkçası film sana ne verdi derseniz,
"hiç bir şey" derim;
ama güldüm hatta bir kaç yerinde baya baya güldüm,
şöyle derim,
zamanınız varsa,filmde elinizin altındaysa izlemeye değer..
benden kendisine 5.5:)
İyi seyirler,iyi oyunlar..

JuVe Notu: Yazımı okuyan genç arkadaşlarım, benim sınavlarım yeni bitti, kendimi yayarak oyun oynayabilirim;ama dersleriniz dururken oyun oynamak akıl karı değil,önce ders,sonra oyun..  hadi bakim..
                                                                          J.


2 yorum:

nilo dedi ki...

Juve'cim, oyun artık benim radarımdan çıktı ama filmi bende izledim. Gayet çıtır çerez öölesine bir filmdi. Ara ara bolca güldüm ama boşuna para harcamışlar çekmeselerde olurdu diyorum...

JuVeNiL dedi ki...

nilo'm aynen öyle, çekmeseler de olurmuş,verdiği hiç bir şey yok seyredene..

Related Posts with Thumbnails