23 Kasım 2009 Pazartesi

Cahilim¿

Az önce babam bir ülkenin başkentini sordu.. Ben de kendisine cevaben "bilmiyorum" dedim.. Babam da "bunlar da okul bitiriyorlar güüüyahuuu..bidi bidi" dedi..
Kendimi coğrafya konusunda esra-ceyda kardeşler kadar olmasa da cahil nitelendiriyorum..


 Ezberleyip geçtim, gittiğim ve gitmek istediğim yerler dışında bilgim çok azdır;ama gitmişsem ya da araştırmışsam -gitsek-görsek başlıklarında göreceğiniz üzere- gayet de güzel anlatırım,bilirim..

Esra-Ceyda kardeşleri tanımayanlar için bir örnekle kendilerini anlatayım, kendilerine sorulan "sperm bankasından hamile kalıp,çocuk dünyaya getirmekle ilgili neler düşünüyorsunuz" sorusuna,kendileri "penis bankasından hamile kalmak bilmiyorum..biri vardı penis bankasından hamile kalmıştiiiüüüü..." diye cevap veren tipler.. Ordas kıyas buyurun.. :) 



Bilmediğini,"bilmiyorum"diye yanıtlamak da büyük bir erdem bence.. Bir de uyduruk bilgilerle yanlış yönlendirenler var.. 
Tarih hususunda da bir adım geri dururum hep;çünkü öyle bana tarihi zevkle dinlettirecek bir hocam olmadı hiç, 
hep ezber  ve sonradan aklım başıma geldikçe edindiğim bilgiler.. 
Annem tarih konusunda,babam coğrafya konusunda beni ezer geçerler ..Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.. 
Genel kültür,bilmen gerekiyor diyorlar.. 
Bilemiyorum,gitmediğim ya da ilgilenmediğim bir yeri.. Ben de isterim sorulduğunda "şıp" diye cevap vereyim;ama olmuyor:( 
He sanmayın ki böyle bilmiyorum diyorum,ooh rahatım,başucumda koca dünya atlası var,sıksık açar bakarım, ne nerede ,not tutarım,şuraları araştırayım diye.. Bilmediğim birşey olduğu zaman çıldırıyorum zaten,hemen açar bakarım.. Ama bu- yüzlerce omurgalının,omurgasızın,bitkinin  latince adlarını ezberleyen bünye bu konuda takıntılı olarak sınıfta kalıyor.. 

Sizin zayıf halkanız nedir? 
dökül,dökül..Söz aramızda kalcak:)

J.

11 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Öhöm! Benimki sıkı bir itiraf olacak:) Bir mühendis olarak söylemeye utanıyorum ama basit düzeyde matematiğim iyi değil:) İntegral, türev, seri ne kadar gudik şey varsa hepsini çatır çatır yapıyorum ama ilkokul sorularına havuzlara, Ali ona şunu verdilere kafam basmıyor:) Çocuğumun ödevlerini babası yapacak herhalde:P

JuVeNiL dedi ki...

çilli:D böylesini de görmedim;ama iş başa düşünce,o günler gelince ilkokul günlerine yavrunla beraber geri dönersin:)

nilo dedi ki...

Juveeeee, alan derleri dışındakiler desem:D Ezberi kuvvetli olmayan biri olarak gittim-gördüm-izledim dışındakiler ile ilgili bilgi yok! Tarih, coğrafya falan hak getire yani:D

JuVeNiL dedi ki...

nilo da benden:)anlaşıldı:)

Leah dedi ki...

Ben balık hafızasından da öte bi hafızaya sahibim. Ne ezberlediysem unutuyorum. Kavga bile edemiyorum ağız tadıyla, dilimin ucundaki söyleyeceğim taarruza geçeceğim cümleyi bile unutuyorum :( Tarihi bi nebze atar tutar sallarım da, coğrafya evlerden ırak! :)

geveze baykuş dedi ki...

tarih! kesinlikle tarih!!! sıfır bile değilim, eksi sonsuza yelken açmış hallerde gidiyorum işte.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

birgün eşimle üniversitenin kütüphanesinde asılmış olan koca dünya haritasına bakıyoruz,(DALGA GEÇMEK YOK)bütün ülkeler kesikli kesikli,sol taraflarda hiç kesiği olmayan bir yer var,dünyanın yarısı kadar,aaa dedim amerikaya bak ne kadar büyükmüş,eşim de canım amerika aynı zamanda bir kıtadır dedi,ben de hee biliyosum ama bu kadar büyük kocaman bişey olduğunu bilmiyordum diyerek ağzım açık bakakalmıştım o haritaya...

yani coğrafyam,acınası bir haldedir...

JuVeNiL dedi ki...

pretty:) ne dalga geçicim ayol:) herkes kendi kabak kafasına baksın

Canselmo dedi ki...

Basit bir genel kültür, temel bilgi olarak nitelendirebileceğimiz konularda bile zilyon tane şey var bilemeyeceğimiz.
Ben tarih okudum bir dönem; aklımda kalmayan, dönemlerini bilmediğim, karıştırdığım bin tane çok temel olay, savaş, hede ve hödö var. Enteresan aslında çünkü mesela bir diğer ilgi alanım olan filmler konusunda en acayip ayrıntıyı bile hatırlayabiliyorum. Beyin almak istediği şeyleri seçiyor mu ne yapıyor. Bak bunu da bilmiyorum mesela, ehe..

Bellek Kutusu dedi ki...

Matematik! para üstü hesaplarken bile zorlanırım ben:)

JuVeNiL dedi ki...

ya şu bakkalın gidersiniz 3 liralık birşey alırsınız 10 lira verirsiniz, 10-3=7 lira diye hesaplarsınızda 2.33 se aldığınız 10-2.33 zor olduğu için,bakkal 2.33 ün üstünü tamamlayarak sayar ve verir ya,2 kuruş kotar,10 kuruş,5 kuruş.. ekleye ekleye liraları 10 u bulur..Ben onu 3 ya da 4.sınıfta anlayabildim:D bakkala gidiyorum küsüratlı çıkıyor,kafamdan da hesaplayamıyorum, kalem kağıt hesaplıyorum,anladığımda "aaa ne kolaymış,niye anlayamamışım" diye kalmıştım,bir de rahatlamıştım..

Related Posts with Thumbnails