23 Kasım 2009 Pazartesi

dipnot

               bu aralar bunu dinlemeyi çok seviyorum..

*2009'a ve bu aralar kendi hayatıma gözatma safhasındayım..
  Bir yılın değerlendirmesini yapıyorum şirketlerin yaptığı gibi.. :)

Fark ettim ki, zamanımı boşa harcamam var çok fazla.. Beynimi kirlettiğim çok şey var fazlaca..
Değiştiremeceyeceğim şeyleri çok fazla kafama takıyorum,lüzumsuz bilgileri,lüzumsuz insanları okuyorum,seyrediyorum,dinliyorum..
Bilgisayar başında,internet başında çok fazla zaman harcıyorum..
Kitaplarım var , sırada beklemekten toz tutuyorlar, hani bir insana bir şeyi söz verirsiniz, yapmazsanız -bu tabi sorumluluk sahibi insanlarda oluyor - kafanızı kaldırıp selam verecek yüzünüz olmaz, o kitapların suratına bakamıyorum.. Öyle bir utanç duygusu içindeyim..
Filmlerim var seyredilecek, öyle duruyorlar..
Araştırmam gereken mesleki şeyler var, hiç sayfa açasım yok..
böyle daha neler neler..
Böyle bir "amaaaan" duygusu var.. Bu amaaan duygusunu yaratmaya çalıştım kendimde aslında 3-4 ay boyunca ve okulda çok işime yarıyor,okul stresimi oldukça azalttı;ama giderek hayatımın her yerine sıçrıyor bu duygu..
Hayır öyle ki herkes evlilik hazırlıkları nasıl diyorlar "amaaan hallolur,nolcak , büyütmeye gerek yok" diyorum..

Durup düşünüyorum; "aman, aman" bir yere kadar..
Daha az bilgisayarda vakit harcama,kaliteli blogları takip etme, mutlaka haftanın 4 günü yürüyüş yapmaya geri dönme, haftanın 2 günü mutlaka fotoğraf çekmek için yollara düşme, 3 gün mutlaka akşam film seyretme, daha az haberleri seyretme,daha çok goldi sevme:)




kısaca zamanı daha çok doldurmayı istiyorum;ama doldurduğum şeylerin beni sinirlendirmek yerine, bana huzur vermesini istiyorum..
Burda bir iki yazı önce belirttiğim gibi "insan sıfatlı reytingi bol" kişilere ve onların şakşakçılarının yaşam tarzına kafamı yormaktansa ve onları değiştirmeye çalışmaktansa,
kendim gibilerin yanında -evet biraz bencillik,"kendim için"- daha keyifli,mutlu,huzurlu,kaliteli zaman geçirmeyi çoğaltmaya çabalamak istiyorum...

Sevgiler..
Karakartal JuVeSi:)

5 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Juvem, bu sene ikimize de bir toprak serpilmiş, ölü toprağı mıdır tembel hayvan toprağı mıdır nedir:) Yan gel yat Osman modundayım sürekli. Bir de internette çok vakit geçirmek rahatsız eder oldu iyice, sanki boşa harcıyormuşum zamanımı gibi geliyor. Senin gibi kararlar almalıyım ben de en yakın zamanda:)

JuVeNiL dedi ki...

çillim,artık ders ça-lı-şa-mı-yo-rum:) gerçekten çok bıktım; ama dediğin ve dediğim gibi internette tabii ki zaman geçireceğim;ama daha az ve kaliteli..

geveze baykuş dedi ki...

o kararlardan acilen bana da lazım!

İLug@ dedi ki...

Juvem benim..o kararları oyle cok alıyorum kı ben ve ardından da bı sey oluo bozuverıyorum hemen..ama bu kararlardan herkeslere lazm=)

Canselmo dedi ki...

Dönem dönem olur. İnsan hayatı inişli çıkışlı, ben bunu anladım. Çok çalışkan adam bile yeri geliyor isyan ediyor ya da çevresindekilere çatıyor falan. Önce kendin memnun olacaksın kendinden ki, çevrene de güzel davranasın. Bencillik değil yani o; böyle bakınca tam tersi hatta belki..

Related Posts with Thumbnails