18 Şubat 2010 Perşembe

Mim Patlaması!

2 adet MiM zıpladı üstüme,biri geçen hafta biri de dün.. Cevap vermem geciktikçe cevap verme ihtimalim düşecek;çünkü haftanın 7 günü okul var :)
O yüzden cevap vereyim istedim bugün..
İlk önce Çilli'nin mim'inden başlamak istiyorum.

JuVe minooşken:)


*İlk maddede beni mimleyen kişi söylemem gerek.. Çilliiiii:D yukarıda hemen linki de verdim.. 

*Çocukluğunuzda anne- babanızla (ya da aile büyüklerinizden birileri) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan bir olay,aktivite.. ? Ve hangi yönünüzle sizi siz yaptığı.. ?

Annem ve babam..Dürüst olamayı,sonu ne olursa olsun doğru bildiğim şeyin arkasında durmamı, inanmak istediğim her şeyi kendim seçmemi;ama mutlaka araştırmamı, ne olmak istiyorsam,ne yapmak istiyorsan hep arkamda olmayı sağladılar.. Tutamayacağım sözleri vermemem gerektiğini.. 
Teyzemden gelen,teyzemle geçirdiğim yazların,zamanların da etkisi,girişimci olmamdır sanıyorum.. Yeni de tanışsam bir kalabalıkta kenarda durmam,el atarım.. 
Kaliteli zaman geçirmeyi de kalbimde hep ayrı bir yeri olan hiç görmediğim dedelerimin yerine koyduğum canım Nevzat amcamdır.. Tüm çocukluğum,okuma-yazmayı,matematiği,saatleri-o saatleri öğrenirken ne çekmiştim- hepsini sen öğrettin.. Keşke bugün de neler yaptığımı görseydi.. Seni hep özleyeceğim.. 

*Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?

Evcilik oynamak için kilimleri, hala sakladığım bebeğim Emre:),ip atlamayı sevmeyen bir kızı da tanımıyorum?, çok yalvardığım ve çok geç kavuştuğum barbie bebekler.. 

*Sokakta oynar mıydınız?

Hem de nasıl! Akşamüstü olsun diye bekle bekle geçmezdi zaman;çünkü güneş çekilmeden sokağa çıkmam yasaktı.. Şimdi ki gibi site çocuğu değildim, herkesin herkesi tanıdığı bir yerde büyüdüğüm için saklambaçlar,sobeler,ebeler,istoplar.. Aahh ah..
Abimle de aramızda 11 yaş fark olduğu için beni pek yanına almak istemezdi;ama her defasında basketbol oynamaya gittiği Fethi Paşa 'ya beni de götürmesi için yalvarırdım. 

*Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke şöyle olsaydı dediğiniz bir olay.. 

Abimle aramızda bu kadar yaş farkı olamasaydı keşke diyorum bazen, bir de herkesin köyü,bahçesi bir yeri vardı ya gittiği, "biz köye gittik" muhabbeti olmadı hiç bir zaman hayatımda, hadi biraz temiz hava alalım değişiklik olsun diye gidebileceğim bir köyümüz yok maalesef.. olsaydı derim hep hala.. 
Bir de ilkokul5.sınıfta acıbadem'e taşındığımız için ilkokulumun son senesini başka bir okulda bitirmek zorunda kalmıştım.. Keşke kendi okulumda bitirebilseydim.. 

*Çocukluk ve gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay.. 

Sahip olduğum her şey iyi ki öyle oldu,arkadaşlarım,sevdiklerim,yaşadıklarım.. İyi ki hepsi öyle olmuş!:D

*Varsa çocukluk döneminde bugününüzü etkileyen bir olay,anı.. 

Ah ya.. Bu olay çok değişik, pek hoş değil aslında, yan komşumuz vardı,şimdi zararsız olduğunu anlayabiliyorum;ama çocuk aklı oldukça ürkütüyordu beni,alkol kullanırdı çok,öyle ki bakkalın sandalyesinde otururken düşmüştü bir gün..Değişik değişik hareketlerde bulunuyordu,onu gördüğüm zaman tırıs tırıs kaçardım... 
Bir de abimin çok yakın bir arkadaşı vardı,Kadıköyde eczanesi vardı,çok iyi birisiydi,çok iyi eğitim almıştı,kendisine dayısı öldüğü için başsağlığına gittiğimiz bir gün,eczanenin kapısının önü polis doluydu.. Öldürülmüştü..Durup bir şeyleri sorguladığınız bir zaman varsa bu benim için çok erken olan,o sorgulama zamanlarının ilkiydi sanırım ve oldukça da erkendi..  Belki de tüm bu olay yeri,adli tıp olaylarının temeli o güne dayanıyor..Bilemiyorum.. 


Bu mimi çocukluk anılarını dinlemek istediğim Nilo'ma, pamuğa,geveze baykuş'a paslıyorum.... 

Sıra geldi Nilo'nun Mim'ine.... 

hakkımda 7 enteresan şey yazacağım.. 

*Her kediyi,köpeği severim.. Sevmekle kalmam konuşurum,hatırlarını sorarım, "naber,napıyosun,aç mısın,bu kadar çocuk doğurduğun yetmedi mi kızım, çocukların nerde, kardeşin nerde" .. 
Kedi,köpek sevince çok mutlu oluyorum.. Sevmeyenleri de anlamıyorum.. 
He derseniz ki hiç sevmediğin hayvan yok mu.. Var.. Örümcekler,yılanlar lütfen benden uzak dursun.. 

*Birisi tepemde yaptığım birşeyle ilgili devamlı sormadan  komut verirse, o işi yapmam bırakırım.. Örnek mi,26 yaşındayım bi milyon kez çorba karıştırdığım halde "dibinden yap,dibini tutturmaa..." diyen anneme artık hiç bir şey demeden bırakıp gidiyorum, bunun gibi milyon tane şey sayabilirim.. Ne deneyler,ne testler yapıyorken artık kıçı kırık çorbayla ya da bunun gibi şeylerle ilgili bir şey duymak istemiyor insan, sonra söyleyince asabi olunuyo.. 

*Bana sorulmadan dahil edildiğim şeyleri pek sevmem.. Her zaman B planım vardır. Bir de pesimist düşünmem gereken yerlerde genelde haklı çıktığım için her zaman hazırlıklıyımdır:D örnek,
Eğer kamu işleriyle ilgili bir şeyim varsa,sırada beklemekten nefret ettiğim için yanımda yedek nüfus kağıdı fotokopisi vs bulundururum.. 

*Evde tavana bakmayı,dışarda boş boş zaman geçirmeye tercih ederim,kalabalıktan hiç haz etmem, alışveriş merkezleri haftaiçi giderim, haftasonu alışveriş merkezindeysem mutlaka sineması için bekliyorumdur.. 

*Elektronik yeni bir teknoloji çıkmışsa ve bilmiyorsam içim içimi yer.. Mutlaka hemen öğrenmem gerekir!
Kullanmaya gerek yok,ne olduğunu mutlaka bilmem gerekir.. 

*Daha uçağa binemedim:D Ama gezecek planlarım,yerlerim hazır,bu sene başlamayı düşünüyorum kısmetse!.. 
Roma,Annecy,Londra,Amsterdam,Paris.. Bekleyin canlarım:) 

*Bir yol bitmiyorsa,oyun oynayarak yolu bitiririm, "sağdan gelen 8.araba benim olsun","soldan geçen 3.araba beyazsa şöyle olsun","1 dk içinde görüş alanımdan uçak geçerse böyle olsun":) Çocuk kandırır gibi kendini kandıran başka bir insan yoktur kanımca:D 

Eveeet Mimi paslama zamanı.. Banuşa,Efsa'ya,Iluga'ya, Bir dee thespoilsport'a:D

Hadi bakim:)

J.






8 yorum:

nilo dedi ki...

Aldım pasını şekerim, yazıcam:D Ama sonuncusuna bayıldım, bende oynamak istiyorum bu oyunu:D

Efsa dedi ki...

En kısa zamanda :)

geveze baykuş dedi ki...

pas alınmıştır, tamam ;)

İLug@ dedi ki...

en kısa zamanda yazıcam kuzum...=)

beetlejuice dedi ki...

Juvemm, teşekkürler canım cevapladığın için:) Ben cin bakışlı minik Juve'ye bayıldım:) Ne bakıyon hemşerim bakışı atmışın daha minicikken:)

Nine Oceans dedi ki...

aaa bu mim in soruları çok güzelmiş... zevkle cevaplanacak türden anket vari değil... yok adın yok yaşın :P

anlatımını seviorum...

Mutlu kal...
Ays..

JuVeNiL dedi ki...

nine oceans, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, o zamanlar tanışmıyorduk,madem bu kadar beğendin bu mim sana da gelsin, seni de daha yakından tanıma fırsatı bulmuş oluruz hem! öpüldün.. Juve

Nine Oceans dedi ki...

Juvecm şimdi gördüm yorumunu cevaplarım soruları ne demek hayhay... sende öpüldün..

Ays

nineoceans.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails