1 Şubat 2010 Pazartesi

sonunda.. olay yerimiz "Pandora"

Bu filme gitmeye ne kadar niyet ettiysem  o kadar bir şey çıktı, bir de hemen önceki yazımda göreceğiniz üzere bir şey çok rağbet görünce benim gidesim,okuyasım,göresim kaçıyor.
Gel gör ki,1-2 hafta önce Avatar'ın yönetmeni James Cameron,Jay Leno Show'a çıktı ve filmin nasıl çekildiğini anlattı,aynı zamanda çekimlerle ilgili bazı görüntüler de vardı.
O kadar emek harcanmıştı ki,o kadar hevesle anlatıyordu ki filmi, ortaya çıkardığı şeyle ilgili bir insan bu kadar heyecan doluysa, üstünden zaman geçmesine ve zaten paraları götürmesine rağmen ,daha film vizyona girmemiş gibi sesi titriyorsa,angutluk etmemek ve filmi görmek gerek JuVe dedim kendi kendime..




Şimdi filmi seyretmeyenlere filmden önce bildiğim bir kaç küçük şeyi sölim,
*mavi insanımsılar var,naviler,pandora'da yaşıyorlar,öyle bir yer ki gören "cennet böyle bir yer olsa gerek " diyor,
insanlar nedense savaş açıyorlar buradakilere!
*kutsal bir ağaçları var,klan şeklinde yaşıyorlar,aralarına girmek için onlara benzer bir organizma üretmişiz "avatar"..
*sene 2154.. galiba?

Filmden sonra diyeceklerim, filmin konusu biraz çalıntı ve toplama geldi bana;fakat şu var ki görsel olarak seyrettiğim en güzel film!


Biyoloji okumanın bir faydasını gördüysem şu dünyada,orada oluşturulan gezegende gezegenimizden,özellikle su altından oldukça yararlanılmış.. 
Verdiği en güzel mesaj, doğaya bağlı na'vi topluluğunun kutsal saydığı ağacın dibinde, "kendi gezegenimizi zaten mahvettik,eğer beni duyuyorsan,buradaki doğaya da aynısını yapmamıza izin verme" diye yalvarmasıdır dünyalı avatarın.. 
Çok bir şey söylemeyeceğim,tek diyeceğim ne kadar bilimkurgu tarzını sevmiyorum deseniz de,bu görselliği görmek için mutlaka gitmelisiniz.


Şimdiiii ..:) Sizi şaşırtmaya geldi sıra, okudunuz mu bilmiyorum,Cameron çıkış noktasının "Pocahontas" olduğunu belirtmiş zaten;ama çok incelemesem de şu göstereceğim benzerlikte alıntılar da biraz fazla olmuş sanırım bir film senaryosu için..
Friend feed'ten aldığım ve araştırdığım bir ileti kaynağına göre, Fransa'da bir çizgi roman varmış,adı "Sillage"..




Kitapta kahraman,iyi bir savaşçı olan kız var,adı: "Navis"
Doğayla içiçeler,hepsi bir ağaçta yaşıyorlar 
ve 
ırkın bilgi kaynağını bir ağaç taşıyor.. 
sonra başka gezegenlerden birileri gelip onları ve ağacı yok etmek istiyor.. 






Bunu 1-2 hafta önce,filme gitmeden okumuştum,filmi seyrettiğinizde konudan ziyade görselliğin önde olduğunu anlıyorsunuz zaten..
 Cameron yeni bir "dünya" yaratmış ,biraz yenilik,olağanüstü görsellikler,her gün gördüğümüz çiçeğin,böceğin,hayvanın başka başka türlerini, hatta kendi hayvanlarınızla aranızdaki bağın buradaki hayvan-insan arasındaki bağın farklılığını görün.. 
Benim kadar geç kaldıysanız,acele edin ve seyredin.. 


J.

2 yorum:

nilo dedi ki...

Aaaa Juve, ne kadar benzemiş gerçekten! ben Pocahontas tan alıntı sanıyordum ama çizgi romana daha çok benzemiş... ama çook güzeldi yaaa, çıksın eve alıcam hemen cdsinden:D

JuVeNiL dedi ki...

nilo,olduğu gibi aldım desin ne olur ki! filmin olayı görüntüsü zaten:) cd ile beraber 3d gözlük de verirler mi dersin?¿:D

Related Posts with Thumbnails