22 Aralık 2009 Salı

Allah Salakları korur:)


Geçen gün ders dinliyoruz, bilmem ne bakterisi miydi neydi şimdi aklımda değil, su kanalıyla arasında 50m. bile olsa sızıntı yapabiliyormuş,o yüzden yalıtım çok önemli dedi hoca.Arkadaşım da "Allah korusun ya" dedi..
Şimdi bu çok komedi geliyor bana:D Allah napsın,öğrenmişsin  böyle bir bakteri 50m.'de bile olsa sızıntı yapıyor, önlemini alırsın yalıtım olarak, belirli aralıklarla ölçümlerini düzenli yaparsın böylelikle korunmuş olursun,Allah napsın?Elalemin memleketinde yaptıkları lunaparklarda hızlı trenlerde bir aksaklık olmasın diye bile adamlar her gün tek tek vidaları kontrol ediyorlar,biz bir suyumuza sahip çıkamıyoruz..

Ama konu o değil.. Böyle realist düşünürüm;ama bazen de kendi başıma gelenlerle daha doğrusu sonradan düşünüp başıma gelmeyenlerle bir gücün salakları koruduğuna inanıyorum:)

En yakın arkadaşımla ilk defa ailemizden uzakta bir tatile gitmiştik,sene 2005.. İki kız, bodrum'da çok güzel bir yere gittik;indiğimizde cennete düştük filan dedik, otel küçük küçük bir sürü bodrum evinden oluşuyor ,çok büyük bir arazi içinde.. Biz bir evin alt katında kalıyoruz,üstümüz boş.. Oda olduğu gibi cam kaplı,birisi kırsa,içeri girse,bize kötü şeyler yapsa ancak o da belki sabaha haberleri olur..
Bir gece - zaten kaldığımız 3-4 gece birşeydi- rüzgar çıktı,ardından orman yangını çıkmış onu haberlerde gördük sonra , bir de elektrikler kesildi mi.. Biz otelin alt tarafındayız, üst kısmına gidemiyoruz korkudan,gece nasıl geçecek onu hiç bilmiyoruz.. Bir şekilde odaya geldik, sabaha kadar bekleyecek halimiz yok, yattık uyuduk.. Hiç gidip aklımıza bizi,üst katı dolu olan bir aparta yerleştirin demek aklımıza gelmedi..

Bir başka olay,tamamen kendi susaklığımdır.. İlk üniversitemi edirne'de okumuştum.. Edirneye gittim, hiç tanıdığım kimse yok,yeni yeni tanışıyoruz.. Herkes geziyor,geliyor,"meriç nehrine gittik,çok güzel,sen de git".. iyi .. Nerden bulucam kendi kendime nehri,nasıl bir yer bilmiyorum bir de, -bu yazıyı okuyan ve nehre gitmek isteyen genç kızlarımız,şimdi gitmeyin taşkın olmuş gene ;ama gönül rahatlığıyla kendi başınıza gidebilirsiniz-..
Tabii zaman geçtikçe edirneli arkadaşlar edindim;liseden de çıkmışım ya.. Arkadaş olunuyo hemen,lay lay loy loy... Dedim beni meriç'e götürür müsünüz,edirneye gideceğiz,2 erkek arkadaş geldi.. Ben de gittim.. Ne biliyosun seni nereye götürceklerini be çocuuum? Bak şimdi düşününce kalbim ağrıyo,annem okumaz inşallah yarabim amin.. Neyse ki tanıyabildiğim kadarıyla iyi kalpli insanlarmış ki,meriç'e götürdüler,bir çay içtik geldik..

İşte Allah böyle zamanlarda salakları koruyor, a benim susak çocuğum ne gidiyorsun tek başına meriç'e ,noooldu gördün meriç'i..
Yani benim mevhumuma göre korursa eğer;ancak böyle zamanlarda oluyo;ama aynı pozisyonda 2 kere şans vereceğini sanmıyorum..

J.

3 yorum:

geveze baykuş dedi ki...

allah iyiliğini versin yaaa :)
gecenin köründe bastım kahkahayı, çok yaşa e mi sen :)

JuVeNiL dedi ki...

dur baykuş dur ..bir salaklığım daha geldi aklıma:) onu da anlatıcam yakında:D

geveze baykuş dedi ki...

hevesle bekliyorum :) benim de aklıma çok fena bi tane geldi de... buraya mı yazsam acaba? dur bi düşüniim.

Related Posts with Thumbnails