3 Aralık 2009 Perşembe

Çocuk olmak..

Az önce  tv'de haberler açık, elimde uykusuz,penguen okuyup, bir yandan da vıııırrııııııı vırıııı vırııı vırııı vırıııı vırınıııı edalarıyla aşk-ı memnu başlasın da güleyim biraz diye oturuyordum..
Aklıma blogumda yazacak güzel bir şey gelmişti,dur dedim not alim,ben not alana kadar bir haber başladı show haberde.. Muş'ta 12 yaşında.. Buraya dikkat 12 yaşında bir çocuk , "7 kardeşime bakıyorum 5 yaşımdan beri "dedi.. 5 yaşından beri,köy düğünlerinde şarkı söyleyerek para kazanıyormuş,babası fransaya gitmiş 3 sene önce daha da geri dönmemiş, yerleri süpürüyor el gırgırı ile,bulaşıkları yıkıyor,kardeşlerinin saçlarını tarayıp topluyor," okula da gidiyorum onlara da bakıyorum;ama bu kadar kişiye bakmak çok zor,hepsinin sorumluluğu benim üstümde" diyor.. bunları derken kendime bakıyorum, şu yaşımda kendi kendime bakabildim 3-4 sene var,26 yaşımdayım ve hala ailemden destek alıyorum.
O'nun yaşanmışlıklarına baktım,omuzlarındaki yüke..
O kadar buruldum ki..Bugün defne'nin annesi de başka bir blogta yazan ,şizofren annenin öldürdüğü yağmur'la ilgili yazılan bir yazının sonunda kendi hissiyatlarını belirtmişti.. Bilmiyordum ,duymamıştım, pek haber seyretmiyorum,Nilo'mun tavsiyesi.. Kafama çok taktığım için,çok fazla haber seyretmiyorum artık..
Yağmur'la ilgili haberi taradım hemen..
Keşke taramasaydıım dedim..

Çocukluk hakkını çocukların yaşaması,onları bu dünyaya sormadan getiren ebeveynlerin onlara çocukluklarını yaşatması ,yaşatamayacaklarsa doğurmamalarının gerekliliği..
En çok istediğim şey şu hayatta,"doğum kontrolünü" sağlayabilmek için gerekirse köy köy dolaşacağım bir proje.. Bunu gerçekten çok istiyorum..
Geçen gün bir dilenci,elinde masmavi gözlü,güzeller güzeli bir bebek.. "Bana birşeyler alır mısın" dedi.."Alamam" dedim;"ama istersen doğum kontrol hapı alabilirim eczane hemen şurda"..
Gitti yanımdan..
Ben de inşallah bakamayacağın başka çocuk doğurmazsın diye geçirdim içimden..

J.

2 yorum:

Büşra Bayram dedi ki...

haberi izlemedim ama benm de canım acıdı şimdi :/

nilo dedi ki...

İzleme diyorum ama dayanamadım ve neden bahsettiğini anlamak için haberleri araştırdım ve şok oldum gerekten! Çook üzüldüm be Juve anlatamam, nasıl kıyarsın ya nasıl! Allah o minik kuzuya rahmet eylesin..

Related Posts with Thumbnails