14 Mayıs 2010 Cuma

Surviving disaster


Bu bir belgesel tanıtımı değil aslında;ama lafı bir yere getirmek için buradan başlamam gerekiyor, bu sırada belgeselin de tanıtımı yapılmış olunacak ister istemez..
Discovery channel'da Pazartesi akşamları bir program var, "surviving disaster" diye, savunma taktikleri uzmanı olduğunu hatırladığım bir adam , hayatımız için savaşmamız gereken durumlarda neler yapmamız gerektiğini anlatıyor,ben 3 programını seyrettim, birinde korsanlar tarafından kaçırılmış bir uçakta nasıl davranıp kontrolü ele geçirmemiz gerektiğiyle ilgiliydi, biri dağlara çıkmışız kaymaya da efendim gruptan birinin ayağı kırılıyor, tam da o sırada hava kararmasın mı? napalım da geceyi geçirelim sonra haber vermeye gidebilelim diye anlatıyordu,bir diğeri de bir gökdelen de yangın çıkıyordu,nasıl kaçış planı yapmalıyız bunu anlatıyordu..

Yangın çıkmış gökdelen de aşağı inerken, aniden bir patlamayla karşılaşıyorlar, hemen geri dönüyorlar, bu sırada birbirini takip eden grup dışındaki insanlar aşağı inmeye devam ediyorlar, bu savunma uzmanının söylediği şey "diğer insanları aşağı inmemesi için ikna etmeye çalışmayın, kendiniz ve grubunuz öncelikli, hem boşuna enerji harcamış olursunuz hem de bu sizin ve grubunuzun hayatına mal olabilir".. 
Sanırım enerjimi sömüren şey bu; çünkü bu örnekte olduğu gibi hayatta başıma gelen herhangi bir şeyde aşağıda yeni bir patlama olduğunu görmüşsem o tarafa giden her insanı geri döndürünceye kadar o katta durmaya devam ederim..
Niye acaba?

J.

2 yorum:

nilo dedi ki...

Yahu Juve sen neden böyle şeyler izliyorsun?! daha da kendimi yemek için mi? deli kız:)

JuVeNiL dedi ki...

arızalıyım :D her duruma hazır olmak lazım, uçak kaçırabiliir, yangın çıkabiliiir:D

Related Posts with Thumbnails