29 Temmuz 2010 Perşembe

"Tuhaf diyaloglar"

Nerde tuhaf olay,dialog,monolog,bilimum log varsa beni buluyor.

Her bayan genç görünmek ister değil mi, işin sırrı sigara içmemekte onu söyliyeyim de baştan...
Ben bıktım genç görünmekten,22 yaşındayım,sevgilimle sinemaya gidiyoruz,sinemada 16 yaş sınırı var, benim boyum da kazık kadar bu arada onu da belirteyim.. Çoluk çocuk herkes girdi filme,biz bilet alıyoruz, bilet kesen hanım -küçük hanımın kimliğini görebilir miyim? , ben de arkama filan baktım,bir çocuk mu var,bizimle beraber mi sandılar acaba diye, hayır bankoda bizden başka kimse yok.. Tekrar döndüm, aynı soru, küçük hanımınkimliğini görebilir miyim acabaaa? Benmişim küçük hanım.. 


Geçenlerde bir tanıdığım evleneceğim zaman saçlarımı yaptıracağım yerle ilgili istersen benim kuaförüme götüreyim seni dedi, tamam dedim gidelim bir konuşalım,tanışalım. 
Gittik.. şu anda 27 yaşındayım bu arada.. Beni tanıştırdı kuaförüyle," bahsetmiştim sana evlenecek arkadaşım,bir bak,napabiliriz" filan diye anlatıyor tanıdığım, kuaför beni sallamıyor. Duvağın nasıldı JuVe? filan diye soruyor arkadaşım, ben tarif ediyorum, kuaför "ha siz ciddisiniz, ben şaka yapıyorsunuz sandım".. Evet, şaka yapmak için bilmediğim kuaförlere giderim ben sıcakta,en büyük hobim.. Ardından kuaförün makyöz karısı "sen kaç yaşındasıın kiieee" dedi. Yani küçük olunca,ya da sakin durunca böyle senli,benli ,hoppala guppala konuşma hakkına sahip olabiliyorsunuz.. 


Evlilikle ilgili bilimum işlemler arasında ,doktor raporu alıyorsunuz uyduruktan -sadece bel soğukluğu testi yaptılar sanki en bulaşıcı hastalık ya da en tehlikeli hastalık oymuş gibi- sonra bu uyduruk testin sonucu alıp, belediye doktoruna onaylatıyorsunuz.Belediye doktoru sevgilimle beni gördü, "siz akraba mısınız" dedi,
bir kardeş demediğiniz eksikti o da oldu dedim şu salak konuşmalarınızda, "hayır,neden sordunuz" dedim;çünkü birbirimize de benzemiyoruz.. "ikinizin de gözleri renkli de ondan,nasıl buldunuz birbirinizi" dedi. Doktor ha bunu diyen! "oldu o zaman" diyerek ayrıldık ordan..


Sonra bu evraklarla belediyeye gün almaya gittik,sıramızı bekliyoruz,gelin ve damata yaptıkları işler  soruluyor tek tek, bazı soruların yanında.. Bana mesleğimi sorma ihtiyacı duymadı görevli, ya kaçıyorum ya okuyorum ikisinden biri herhalde kendi kafasına göre, "okuyor musunuz?" dedi. Artık sallamadım, he okuyorum dedim.

Daha da yorumu size bırakıyorum..

Foto kaynak
J.

6 yorum:

Efsa dedi ki...

Heeee ama sende canım ikinizin de gözü renkliymiş :))))) birde dr a inanmıyorsun. cık cık cık.

JuVeNiL dedi ki...

he bi de buraya yazıyorum di mi efsa:) laf!

Paris dedi ki...

Simdi can sikici bir durum olsa da bundan 15-20 yil sonra muhtesem bir avantaj olur senin icin :)

50 yasinda 40tan fazla göstermezsin :)

JuVeNiL dedi ki...

Paris, insan genç görünüyor diye iltifat almak ister, benim ki artık hakaret boyutunda:)

nilo dedi ki...

hahaha çok eğlendim:)))))) kısma sakın:DDD

JuVeNiL dedi ki...

yok niye kızayım :) siz eğlenin ben de rahatlıyayım diye yazıyorum zatisi:)

Related Posts with Thumbnails