8 Ağustos 2010 Pazar

"Geri dönüş"




Şimdi bu çöp kovaları nerden düştü gündeme diye düşünmüşsünüzdür. Şurdan düştü, efendim apartmanımızda güzel şeyler oluyor 1-2 senedir. Önce geri dönüştürülecek kağıtlar için poşetler bırakılmaya başlandı, sonra bu poşetler yerini 2-3 ay önce her kata koyulan "geri dönüşüm kutularına" bıraktı. Cam,kağıt,plastik geri dönüştürülecek bütün materyaller içine atıldı, şunu da belirtmeliyim, herkes gayet bilinçli bir şekilde kullanıyor kutuları apartmanımızda.
Bu hafta daha da ileri gitti, "atık yağları" toplamak için ve "atık pilleri" toplamak için ayrı kaplar bırakıldı apartmanımıza.Tabii sadece bizim apartmana değil bu, sitemize ve çevredeki sitelere.
Biz Kadıköy belediyesine bağlıyız, bu uygulamalarını tebrik ediyorum; fakat anlamadığım şu: Şimdi diğer belediyeler neden yapmıyor diye bile sormayacağım, soracağım şey, biz Acıbadem'de ikamet ediyoruz, benim Kadıköy'ün göbeğinde, Bahariye'nin arkasında oturan tanıdıklarımın apartmanında hiç böyle bir uygulama yok,neden acaba?

Umarım en kısa zamanda bu uygulamalar gelişir,sadece Kadıköy belediyesinde kalmaz,diğer belediyeler de yapmaya başlar, belki de uygulanan başka belediyeler vardır;ama ben bilmiyorum.
 Eminim koyulsa bile uygulamayacak, orada sittin sene duracak yerleşim bölgeleri de var, bunun bir kültür,eğitim meselesi olduğunu da biliyorum;ama bunları bahane etmek yerine, o eğitim verilmeli okullarda başlayarak;çünkü çocuklar büyüklerden çok daha ilgili bu konulara.

Umarım kapınıza gelmeden de olsa başlarsınız "GERİ DÖNÜŞtürmeye"..

J.

2 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Biz de eskiden Kadıköy'e bağlıydık, artık Ataşehir'e bağlıyız ve Ataşehir belediyesi yapıyor bunları. Belki sizin bölge de artık Ataşehir olmuştur.. Biz çok memnunuz durumdan, umarım her yere yayılır bu uygulama.

JuVeNiL dedi ki...

Marjo on makeup frenzy ; ataşehir değiliz;ama belki pilot bölge uygulamasıdır. Dediğin gibi,umarım yayılır, arz, talebi doğurur.

Related Posts with Thumbnails