1 Mart 2010 Pazartesi

Dipnot

*Her sabah artık aşağıdaki gibi kalkmaya çalışıyorum,kendimi motive etmek için;ama sonra ikinci resimdeki gibi oluyorum;çünkü insan bir kalkıyor iki kalkıyor;ama şöyle diyor, "nasısa haftasonu yuyacağım sabret!" Ama benim öyle bir hafta sonum yok hazirana kadar maalesef.. Hatta tek bir günüm bile yok..
                                                             Sabah JuVeSi..

                                                         akşam JuVesi...

Vitamin takviyesi filan bir şeyler yapacağız artık, napalım..

*Okul stajım başladı bugün.. Staja çıktığım okul, kendi lisem:) O kadar mutlu oldum ki.. Bir taraftan da tuhaf bir his.. Ders boyunca biraz camdan dışarı baktım,O camlarla 9 sene önce vedalaşmıştık,şimdi büyümüş,değişmiş bir halde döndüm, size öğretmen sıfatıyla bakan ergenlerle buluşmak çok tuhaf bir duygu..

*Şunu belirtmek isterim, geçenlerde Çillinin gençlikle ilgili bir yazısını okumuştum, bu yazının hemen üzerine okulda gözlem yapma fırsatım oldu, övünmek gibi olmasın ülkenin iyi okullarından birinden mezun oldum;okulda değil saçımızı açmak,fön çektirip bile gittiğimizde uyarı alırdık,saç boyatması yüzünden kaç kişinin okuldan döndürüldüğünü biliyorum,değil üzerimizde farklı bir hırka giymek,aynı renkli başka bir kazak giydiğimizde bile problem olurdu..
Bugün baktığımda bulunduğum sınıfta kız öğrencilerin biri hariç çoğu fönlü ve saçları açıktı, evanescence baskılı sweatshirtlü kızlar,minik minik deli hırkalar.. Neler neler vardı.. Çıkınca hocaya "bizim zamanımızda içeri böyle girmemizin imkanı yoktu" dedim, o da "ben anlamıyorum,herkes düzgün geliyor,bozulup çıkıyor,biz mi kötü etkiliyoruz çocukları acaba " dedi.. Şimdi düşünüyorum biraz da ailede sanırım olay, bugün okula giderken nası bir beynime kazınmaysa, ütüleyip hazırladığım eteğimi uygun bulmadım okula giymeye, saçlarımı abartmadım,makyajımı da.. Ama sınıftan içeri ruju gözümü alan kızı görünce, ben o yaşta böyle okula gitmek için çıksam evden "hayırdır,nereye gidiyorsun böyle" derlerdi ki ben 16-17 yaşıma kadar makyaj bile yapmadım..
Neyse böyle bir kaç yazı daha yazmıştım,kapatalım..

İşte böyle,yazılarımın arası uzayabilir,her gün bir maraton içindeyim,alttan ders olmamasına rağmen formasyon dolayısı ile 13 dersim,her dersten ödevlerim,hazırlamam gereken staj dosyam filan var..
Geçen gün Niloyla buluştuk 1-2 saat kaçamak yaptık, ben ona "çok bıktım okuldan nilo yaaa" , o da bana "onu bilmeyen kalmadı zaten! " dedi, ayrıca çok eğlenceli 1-2 saatti:) Birbirimizi çok özlemişiz ondan galiba.. 


Benden bu kadar,
Sevgiler.. 
Örtmen JuVesi.. 

5 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Örtmenim örtmenim, bizim zamanımızda da saçlar açılamazdı, hatta erkekler jöle süremezdi. Biz papaz gibi saçlarla gezen ergenlerdik:) Hatta lise 2'deydim okul başkanı haftalar süren ikna turları sonucu bordo yerine siyah hırka giymeyi kabul ettirmişti müdüre:) Bu ne demekti bizim için biliyor musun, bir Türk'ün Oscar kazanması gibi bir şey:) Bir ay sürmüştü sevinci, nasıl bir mutluluktu siyah hırka giyebilmek:) Bir de spor ayakkabı giymek yasaktı formanın altına, bende de spor ayakkabı tutkusu o zamandan başlamış. Gizli gizli giyerdim tüm günüm hocalardan kaçmakla geçerdi:) Bir hırka ve bir lastik pabuç benim için çıldırtıcı mutluluktu:) Şimdi saçlar boyanacak, etekler bir karış olacak, altına Ugg çekilecek, dudaklara MAC kırmızı tonlu bir tuj ve bunlara rağmen süper mutsuz olunacak. Yazık bu gençliğe.
Bu arada kolay gelsin, Allah güç versin Juvecanım:)

yıldız dedi ki...

Ailelerinin evden çıkarken kontrol etmediği karışmadığı kesin.

Peki Juve okullardaki disiplin denen olguya ne oldu?Bizim zamanımızda ceket giymeyen eve gönderilirdi kapıdan.Saçlarını açmayı bırak at kuyruğu olmasını bile sorun yapan öğretmenlerimiz vardı.

Disiplin kıyafetle sağlanmaz diyecekler belki.Ama üstümüze başımıza önem verdiğimiz gibi saygımızı da esirgemiyorduk.

Uzar gider hakikaten sana kolay gelsin koşturmacanda.
Vitamin al bol bol,sağlıklı beslenmeye çalış bir de;))

JuVeNiL dedi ki...

çillicim, ergen mutuszluğu vardır bi,kıyısından köşesinden hepimiz geçmişizdir:) Ama bunların ki bir başka canım anlamayamıyorum gerçekten.. Biz onlar kadar mutsuz değildik,bir de farkettim devamlı konuşuyorlar derste, hocalar da artık susun demiyor.. Bıkmışlar mı yeni bir öğretim yöntemi mi bilemiyorum..

Yıldızcım,çok haklısın;ama şunu da anlamadım bize kök söktüren müdür aynı yardımcısı aynı:) Üstelik bizim gibi beyaz gömlek,etek filan da uğraşmıyorlar, t-shirtleri,pantolonları,kapşonlu sweatleri var..yüz-astar ilişkisi sanıyorum.. Bİr taraftan da iyi oluyor diyorum:D o kadar üstümüze geliyorlardı ki,artık onları hiç sallamayan bir öğrenci topluluğu var.. Ama öğretmenlik yapmaya karar verirsem ,benim de uğraşcağım öğrenci topluluğu.. Aamaaaaan :) Öptümm

nilo dedi ki...

He yani birbirimiziözlememiş olsaydık eğlenemezdik yani ööle mi? Koca yazıdan bööle bir alınganlık çıkardım ya apperim bana:P

JuVeNiL dedi ki...

:D aşkolsun nilo yaaa! ama su filtresi konuşan,laboratuvar sonuç kağıtları ortada habarak hubarak gülen bi ikiliyiz:D normal olmadığımız kesin!:D

Related Posts with Thumbnails