11 Mart 2010 Perşembe

Sanal hayatlar..

Ben de herkes kadar facebook kullanıyorum,herkesten biraz az friendfeed kullanıcısıyım,friendfeed'in daha çok okuyucusuyum aslına bakarsanız,enteresan şeyler öğreniyorum,okuyorum orada..

Bu facebook olayı ilk "ilkokul" arkadaşlarımızı bulma bahanesiyle çıktı ya, bir akım herkes herkesi buldu,ya sonra?  Bulduk da ne oldu:) Çok farklı olmasını hayal ettiğim kişiler ev teyzesi olmuş, hiç bulmasam hayallerimde kalsaydı dedim..
Sonra bir de şu var,aynı sınıfta olup sabah " günaydın"demeyen,sizi fb'dan ekleyen, siz de kabul ederseniz eğer bıdı bıdı dedikodunuzu yapan bir "dedikoducu" kalabalık var..

Dün "House" un 6.sezon 14.bölümünü seyrdiyordum, bir blog yazarı kadın,artık hayatını "blog" merkezli hale getirmişti, ne yapsa bloggerlara soruyor,ölüm döşeğinde elinde laptop hayati kararlarını blog takipçileriyle paylaşıyordu,özel hayat diye bir şey kalmamıştı zaten.. böyle delirmiş bir blog yazarını okumuyorum,genel olarak okuduğum kişiler benim gibi kendi hayatlarından örnekler veren,düşüncelerini paylaşan kişiler.
Sanal alemden arkadaşlık kurulur mu derseniz, eskiden, yumurta topuklu,elinde tesbihli kişilerleinternet  buluşmadan önce daha kolaydı derim,hatta böyle edinilmiş arkadaşlıktan öte dostluklarım var..
Ama şimdi? Yüzyüze görüştüğümüz insanlar bile kendilerini olduğu gibi göstermiyorlar ki, çok fazla asosyal insan varken ülkemizde,yalan dolanla sizi kendine bağlamak isteyen o kadar fazla ki;ama aralarından özellikle bloglardan ayırt edebiliyoruz iyilerinden,olmuşlarından:)

Burda kimliğimi açıklamama sebebim benim çok mühim olma çabam değil,aksine kim olduğum önemsiz "yazdıklarım" önemli diye altını çizme çabam..
Böyle yazan yazarları daha çok seviyorum..
bu benim kişisel görüşüm tabi..
Bu da öylesine bir sanal dünya yazısı
ve tam da şu anda bitti!:)

J.


8 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=2490

bu link konuyla alakalı ama geyik biraz, onun dışında house'daki hasta biraz abartı diye düşünüyorum ondan sonra da kendime diyorum ki kesin ondan beteri de vardır. o bakımdan biz kendimize bakalım; allah da bizi o hale getirmesin :)

Nihan dedi ki...

Ve bende çok katıldım görüşlerine :)
Atasözümüz var, kol kırılır yen içinde kalır diye, herşeyi bu kadar alenen yaşamak pekte güzel değil doğrusu...

Gizem. dedi ki...

juvenilim önemli olan yazmak değil mii zaten yazılanı okumak hatta :)
bir de frienfeed ı bana bir anlatırsın mı çözemedim ben onu ?!

Leah dedi ki...

Kimliğimizi açıklamadan yazıyor olmak daha gizemli ve merak uyandırıcı bence. Blogger benim pekçok şeyi öğrendiğim bi yer. Şu son 6-7 ay içinde çok farklı şeyler öğrendim burda. İyi ki var diyorum o sebeple :)

apollo boy dedi ki...

evet facebookta ekleyip okulda selam vermeyen şu kesim. ıyh sizlerden nefret ediyorum.

canı gönülden katılmaktayım tüm dediklerine :))

JuVeNiL dedi ki...

spoilsport, yazıyı okudum, dediğin gibi geyik;ama ergenlik çağında iken özellikle hepimiz biraz internet bağımlısı değil miydik? şimdi bağımlı değilim;ama her gün düzenli açıp bakmazsam maillerime,bloglara eksik kalıyor bir taraflar:)

something special, aynen dediğin gibi "kol kırılır,yen içinde kalır";ama bizde kolum kırıldı,bak,bu da röntgeni,bu da düşerken ki resimlerim, şu da amelyat olurken,daha fazlası da var görmek ister misin? düşünseci ağır basıyor nedense?

Pammuk Gizem'im, friendfeed microblog gibi düşün, uzun yazmıyorsun, düşün ki iy ibir tesbit yaptın bir cümle cart paylaşıyorsun,yorum alıyorsun, ya da ilginç bir şey gördün paylaşıyorsun, resim olabilir,video olabilir.. Hemen yap,hemen tepki al..Böyle bir şey.. bu da bnm friendfeed hesabım,gelirsen ekle:) http://friendfeed.com/juvenila

Leah,kimliğimi bilenler de var burada az da olsa;çünkü sanal dünyada değil gerçek dünyadan tanışıyoruz,bazılarnı blogla ben tanıştırdım,bazıları benim bloglarla tanıştırdı.. Büyük kısmını tanımıyorum,gerçek kimliklerini bilmiyorum,belki yanyana gelip geçiyoruz,birbirimizi çok iyi bilsek de..Şöyle düşünüyorum,belki yüzyüze aynı sıcaklığı bulamayabiliriz;ama burda çoğu konuda beraberiz ve sırt sırtayız.. Birbirimize çok şey katıyoruz..

James Mayer, tek istedikleri "birazcık dedikodu"!

Adsız dedi ki...

benim şu an bağımlı olmadığımı kim söyledi? ve de gün geçtikçe artıyor bu. hani hiç bir şey yapmasam bile o bilgisayar ve internetin orda açık durması lazım. yoksa rahatsız oluyorum hakkaten.

JuVeNiL dedi ki...

spoil, bu almanya sana iyi gelmedi canım:)

Related Posts with Thumbnails