13 Eylül 2009 Pazar

3.köprü..


Az önce altyazıda okudum, bunun üzerine espriler yapılıyordu sanıyordum, gerçekmiş.. Başbakanımız helikopterle gezip neresi 3.köprü için uygun bakacakmıış..
Tabii, mühendislik,mimarlık fakültesi okumanıza, o kadar dirsek çürütüp,kafa patlatıp,gecelerden sabahlara çalışmanıza gerek yok. Başbakansanız her istediğinizi yapabilirsiniz..
Ben 3. köprüye karşıyım;çünkü bu çözüm değil,yapılabilecek yerlerde malum, çok manalı yerler olmadığı gibi, güzelim ormanlar telef olacak.. Paramız boşa gidecek..
Kendimce çözümüm, 2.köprünün 2 katlı olması, artık yıkılır da mı yapılır, ek mi yapılır ben mühendislik okumadım.. Bu arada trafik ne olacak derseniz, toplu taşımaya yönlendirin insanları, belli saatler arabada en az 3 kişi olmazsa ceza yersiniz köprüyü kullanırsanız diyin.. Bakalım nasıl oluyor.. Herkesin altında bir araba,bir kişi,bir araba birkişi trafik felç olmaz,hatta belki köprüye bile gerek olmaz!
bunun ihtiyaç karşılamak için olduğunu da hiç sanmıyorum,sadece rant..
En çok üzüldüğüm benzine giden paramız , çocuklarımıza bırakacağımız kirli bir hava ve her geçen gün yok olan yeşil alanlara yerine çöl bırakmak..

J.


2 yorum:

Dezinho dedi ki...

Katilmiyorum Juvecigim bu fikirlerine.. Bu trafik sorununun cozulmesi lazim Istanbul'un. Bunun icinde 3.bir kopru gayet yararli olabilir, Manhattan, Paris gibi icinde nehir ve deniz olan sehirlerde oldugu gibi cok sayida gecis mantikli bir sey. 2 katli tasit yollu kopru ornegi yok zannedersem, kopru altlarindan rayli sistem ornekleri var, o ayri o da gecirilsin ama daha cok kopru de lazim hala. Tayyip kekosunun ve cevresinin rant saglayacagi, kendi adamlarina yedirecegi falan zaten gercekte, bu her bastaki rejimin biraz da olsa zaten yaptigi bir sey Turkiyede, (Tabi bunlar kakasini cikardi ama ) he dersen ki bir daha ki secimde bu adamlar gitsin ondan sonra ki hukumet yaptirsin kopruyu o zaman tamam :) Ama daha cok toplu tasima degil bu trafigin cozumu, bu buyuklukte bir dunya kentine tup gecitte lazim daha cok kopru de ( Tabi guzel gosterisli seyler yapilmasi tercihimdir, malum bizim kopruler cok duz, basit, 1. kopruyu isiklandirmalar vs birseye benzettiler allahtan ).
Kalasin saglicakla :)

Travis dedi ki...

bu herifler ciddi lan=)

Related Posts with Thumbnails