4 Eylül 2009 Cuma

Alt beyin,üst beyin... :)


Efendim çocukluk çok enteresan bir şey ve çocukken meraklı olduğunuz için anneniz babanız size açıklama yapıp çok kurcalama dediği konuları daha çok kurcalamak,incelemek,keşfetmek isterseniz.. Bizim ev serbest düşünce bölgesi, her zaman şöyle denir,"aç kitapları onu bunu oku, neye inanmak istiyorsan ona inan,öyle düşün, kimsenin demesiyle bir şeye yönelme"..

Çocukken öyle olmuyor işte, annem cin,hayalet bir şey yoktur yavrucuuuum , kafanı öyle şeylere bulama derdi, oldukça dindar komşularımız vardı, onların benle yaşıt çocuklarıyla konuşurduk, anlatırlardı "bir gece salonda yatıyordum,tam yatmıştım bir döndüm, ayakları ters bir yaşlı dedi bana bıdı bıdı dedi, ben de okudum geçti gitti gelemedi" .. heeeeehhhhh... ohhhh.. suyundan da koy! ben bilmiyorum o okuduklarını.. Allah'ım diyorum yok böyle birşey bak annem söylüyor,ben niye görmedim diyor, psikolojik diyor, beynini neye inandırırsan öyle eğitirsin saçmalama diyor.. Kışın rahatım,napıyorum.. Çekiyorum yorganı tepeme.. Hayalet gelirse , yorganımı kapatcam her yerden görmeyeceğim,suratımı da (hala duvar tarafına dönerek uyurum) dönüyorum duvara uyuyorum..Ama yaz geliyor.. Pike yeterli koruma gücünde değil.. Ben ne yapıyordum peki.. Sabaha kadar oturuyorum bu böyle sürdü oldukça uzun süre..Çaktırmamaya da çalışıyorum.. İşte bilimsel düşünce,okumak, bazı şeylerin farkına varmak ve beyni eğitmek sonunda insan "len ne salaksın" diyor kendine ..

Peki başıma gelen komik bir şey anlatayım.. Abim kaptan, genelde sürpriz yapar eve geldiğinde,bir gün ben gene kamufle olmuş yatarken, abim gelmiş eve, beni uyandırcak, ben o an hayalet geldi sanıp "heeeeeh geldi yorganı açmaya çalışıyor,yer miyim yeeemmeeeem" bir abandım yorgana, uyku sersemi , açamadı yorganı abim :D:D:D:D sonra sesleri duyup,beynim normale dönünce anladım heee gelen hayalet bizim captain cousteau:D:D


İşte çocukluk dönemi böyle bir şey altbeyni etkiliyor , uzun süre ne kadar siz başka türlüsünü de anlatsanız ömür boyu etkilenecek olaylar oluşuyor..

JuVe'den kısa bir çocukluk öyküsü..


Sevgiler J.:)


1 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Ahahah! Juvecim bu kadar olur ya, bana da anlattılar ters ayaklı bir şeyler. Hala ödüm kopuyor geceleri:) Ya kafamı saklıyorum gözlerimi açmıyorum, çok korktuysam kaçıyorum odadan başka yerde yatıyorum. Sanki oraya gelemeyecekler:))

Related Posts with Thumbnails