2 Eylül 2009 Çarşamba

Dipnot.




*Artık haberleri seyredemiyorum;çünkü psikolojim elvermiyor.. Yüreğim sıkışıyor.
100 kişi şurdaki patlamada öldü, 30 kişi kazada öldü, 5 kişi şehit oldu. Sanki sadece istatistiki bilgi verir gibi alt yazı geçiyorlar bazen.. O kişilerin ailelerini,arkadaşlarını,sevdiklerini düşünüyorum. İçim daralıyor.
Bir de "saniye saniye ölüm anını görüntüledik" var.. Öööle seyrediyor insanlar, ölümü seyredince ölümü anlayabileceklerini mi düşünüyorlar anlamıyorum..
Ben adli tıp laborantı olmak istedim,te küçüklüğümden beri gazetelerin 3.sayfa haberlerini okurdum hep açıp;ama neden,nasıl,niye olmuşunu merak ederdim. Nasıl bir insanın böyle şeyler yapabileceğini, soru işaretlerinin çözülme anını merak ederdim,hala ederim..(boşuna crimescene değil blogun adı) Ama insanların ki çok farklı.. Ölümü,insanların ölüşü seyrediyorlar çok normal birşeymiş gibi.
Şu anda okuduğum bölümde maalesef fare,kurbağa kesiyoruz derslerimiz gereği.Ben henüz kesmedim, kesmenin çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum; o dersle ilgili düzgün bir video çekimi yapılsa ve gösterilse bu şekilde hayvanlar telef olmaz diye düşünüyorum; öyle sandığınız gibi bir faydası olmuyor.O cici bici kızlar hiç kondurmazsınız, can atıyorlar fare kesmek için..
Öyle öğrenme isteği ile değil,değişik birşey görseniz anlarsınız..

Bir film vardı , 15 minutes ismi, 1 rus ve 1 çek vatandaşı işledikleri suçları kameralara kayıt ederek,satıp para kazanıyorlardı.. Çok mu uzak bu fikir? Öyle olmuyor mu şu anda, en iyi aksiyonu,dehşeti çekip getiren parayla satmıyor mu?


Diyecek söz yok, ne yaşama,ne ölüye saygımız olmadığı gibi gün geçtikçe deliriyoruz.

2 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Juvecim, haberleri izleyemiyorum, gazete okumuyorum, bulunduğum odada haber izlenmesini istemiyorum. Önemli bir şey olursa bir şekilde öğreniyorum zaten, izleyip dert edinmenin manası yok. Akıl sağlığıma yazık.

JuVeNiL dedi ki...

akıl sağlığını korumanın gittikçe zorlaştığı bu zamanlarda, insan bünyesini zorlamanın bir manası yok..Daha bu beyin uzun süre lazım bize..

Related Posts with Thumbnails