8 Eylül 2009 Salı

İkeaaa,evimizin her bişeysi...


Efendim çok büyük zevkimdir, ikeada gezmek,dibini bucağını bilirim, ne nerde hiç bir tabelaya bakmadan rehberlik edebilirim..
Dörtgözle yolunu beklediğim 2010 kataloğu geçen hafta evimize ulaştı,bu ara yakın dostlarmızın ve de sevgilimcimin ev değiştirmesinden dolayı sık sık gidiyoruz ve katalog geldikten sonra da gittim ikea ya ..
Bir kere katalogtan bahsedeyim, öööle müthiş bir değişiklik yok,aaa bu da gelmiş demiyorsunuz..
Bir de ben genel olarak ikea hakkındaki fikrimi söyliyeyim, bir bakıyorsunuz "aaa bu, bu fiyata, niyeküne? " diyorsunuz sonra uyduruk birşeyin üstünde bir fiyat görüyorsunuz,gözleriniz yerinden çıkıyor.. Hiç anlamış değilim.. Sevdiğim şeyleri de var,manasız bulduğum şeyleri de;ama gezmesini çok seviyorum ..

Dedim ya ,katalog geldikten sonra da gittim diye , o katalogta yazan nadir yeni ve nadir güzel şeylerden hiç biri olmadığı gibi ,bir şey beğeniyorsunuz piti piti hevesle gidiyorsunuz, üstünde " maalesef şu anda stoklarımızda yoktur" yazısı,peki .. Ne zaman stokta bulunur onu yazsaydın ya be canım ciğerim.. Sonra piti piti size pek cevap vermek istemeyen bir sarı t-shirtlü ikea görevlisini buluyorsunuz," o maalesef yok hanfendü" diyor,ben onu anladım canım benim de onun için geldim zaten "ne zaman gelir?" ,"3 hafta sonra stoklarımızda olcak".. O sıra JuVe yi ve Yıldız ablasını bir düşünce alıyor;çünkü kendilerinin kamyoneti olmadığı için bir de kamyon sırası beklenecek 2hafta oldu mu sana 5 hafta. Hele bir de kendin kurmazsan sen ona 6-7 hafta de.. E hani evimin herşeyiydin ikea..?

Ben dekorasyon fikirlerini çok severim, öyle uzun uzun bakamam, sık sık ,kısa kısa bakarım,sevdiğim şeyleri ya bilgisayarıma ,ya not defterime ya aklıma kopyala-yapıştır yaparım.. Evim dergisini hemen ayın 1nde , maison française gibi daha pahalı dergileri 1 ay sonra , dergi iadeleri toplayan ve 3liraya bütün promosyonlarıyla hiç açılmamış şekilde satan kadıköydeki minik sahafımsı dükkanımdan alırım..
Güzel dekorasyon fikirleri için salıncakta iki kişi sallanmayı tercih eden güzel blog sahibi banu hanım'ı takip ederim..

Bu arada ikea'ya yolunuz düşerse bana da haber vermeyi unutmayın, hiç ikiletmem gelirim:)

Sevgiler...J.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ay ay ay eridim, bittim, cok tesekkur ederimmm :)

bu arada dergileri sarraftan alma fikri cok guzelmis, bende buradaki thrift shop'lardan gectigimiz ayin moda-saglik ve dekorasyon dergilerini toplarim, tanesi 10 cent'e satiliyor :) eger cok merak ettigim bir sey olursa Barnes&Noble'da bir ko$eye kurulur, kahvemi alir ve dergileri kucagima toplayip keyif yaparim :)

JuVeNiL dedi ki...

iltifat değil canım bunlar,gerçekler:) öptüm!

Adsız dedi ki...

Acaba bu dediğiniz dükkan kadıköy'de nerededir?

JuVeNiL dedi ki...

dükkan tarifi:) kadıköyde balıkçılar çarşısının ilerisinde "çiya" rest. geçtikten sonra sola sapıyoruz , küçük yokuş bitince sağa dönüyoruz,20 m ilerde sport universe in 1-2 apartman ilerisinde,önünde dergiler var bu küçük dükkanın ,içeri girince bir dergi deryası var..National geo'dan,level a,dekorasyon dergilerinden,gelinlik dergilerine kadar..

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim :))

Related Posts with Thumbnails