9 Eylül 2009 Çarşamba

İş görüşmeleri ve JuVe..




Efendim malumunuz ben 2. üniversitemi bitirmek üzere bismillah deyip haftaya okuluma başlayacağım,bu 2. üniversiteye girene kadar diğer mezun olduğum tıbbi laborant sıfatıyla ve başka sıfatlarla çeşitli görüşmelerim oldu.Şimdi de benim için faydalı olacak şekilde bazı başvurular yapıyorum ve özgeçmişimi düzeltiyorum; derken aklıma geldi..
Annem her iş görüşmesinden sonra sonra,tıpkı sizinkiler gibi "nasıl geçti" diye sorar,cevap veremezsiniz;çünkü karşınızda ki iş görüşmesinin 1. basamağında sanki o cv yi siz yazmamışsınız gibi size okur."Merhaba JuVe hn,nasılsınız,bu tarih doğumlusunuz,hım şurda oturuyorsunuz,telefon numaranız bu.. eveeet.. bu okulda okumuşsunuz.. şurda çalışmışsınız.." ne cevap vereyim,ilk defa mı okuyorsun beni çağırdın iş görüşmesine,giyindik,süslendik,geldik tee nerden.. Cv mi okumaya mı.. "eeeamm, şimdi şöyle, biz sizi arıyacağız." e okuyup da aramadınız mı beniiiii!!!
Gidersiniz, 2. görüşmeye ,bunu 1 üst modeli biraz daha değişik sorular sorar, "hedefleriniz neler?"


Sen bana bir benden ne bekliyorsun onu söylesene önce..


Bir de en sevdiğim soru var, "son iş yerinizden neden ayrıldınız", "patronumu öldürdüm, öldürünce iş kalmadı, ayrıldık" canım istedi ayrıldım, patron uyuzdu ayrıldım, para az geldi ayrıldım.. Ayrılmışım işte allla allaaa...


"Ne kadar ücret bekliyorsunuz"? "sen ne kadar vercen bi söyle,altında bir maaş yazmayalım:D"


Böyle ben bir iş için 4 kere gittiğimi biliyorum,hayır bazı iş yerleri çok uzakta,sabah seher vakti çıkmanız gerekiyor..


Bir de hiç anlattıkları gibi çıkmıyor o iş sonra, e böyle mi olacaktık? Ben artık iş görüşme kompedanı oldum ben de onlara sormayı düşünüyorum artık,onlar da kendi özgeçmişlerini düzgün bir şekilde hazırlasınlar,ben de kontrol edeyim..


Sonra hiç bahsetmedikleri işleri yapmak zorunda kalıyorsunuz, " e biz şöle demiştik, gerekli olduğunda diğer departmanlara da yardım edebilir misiniz dedik ,evet edebilirsiniz dediniz" canım benim, senin diğer departman dediğin,sekreterlik.. Onu kime söylesen yapar zaten;ama sekreter benim işimi yapabiliyor mu işi olmadığı zaman? hayır.. İyi yapabiliyorken temizliği de yapim ister misin?..


Neyse sonra bir ara bu insan kaynaklarında çalışanları da yazacağım:) muhahaha:)




Daha çok yazarım da.. neyse..


Sevgiler.. j.


4 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Juvecim, gittiğim görüşme sayısı 30-40 arası bir şey. Hep aynı saçmalıklar. Bir önceki ayrıldığım şirket tanınan bir şirket olduğundan yaklaşık yarım saat "Neden ayrıldın neden neden neden" sorusuna maruz kalıyorum.
Şimdi ben bunlara desem "Hacı ben mühendisim. Bana iş böyle böyle dediler. He dedim kabul ettim. Sonra gelip bura tozlanmış bi tozunu al dediler. Ben de hadi len dedim ayrıldım"
Öff, hep aynı hep aynı. İş bulacağımı sanmıyorum artık:)

nilo dedi ki...

Oy oy oy, kolay gelsin valla şekerim, ne diiim. Çook sıkıcı ya böyle şeyler...

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Ya valla bu kdr mı güzel yazılır bir iş görüşmesi klasiği :)) eline sağlık.

geveze baykuş dedi ki...

yakında ben de başlayacağım, aynı saçma sorulara 1000. defa aynı cevapları vermeye... pöf :(

Related Posts with Thumbnails