1 Eylül 2009 Salı

JuVe Olay Yeri: "Adam Sandler"















Bayanlar Baylar.. Karşınızda "Adam Sandler"..
Ben Adam Sandler filmlerini çok seviyorum,naif bir tarzı var. Her zaman hemen hemen her filmini tekrar seyredebilirim.Hemen hemen her filmini seyretmişimdir,en sevdiklerimi ve hiç sevmediğimi anlatmak isterim size,belki de arasında keşfetmediğiniz ve yazının kenarına iliştirdiğim filmin adını da oluşturan müthiş filmi seyrettiğinizde ve bu şarkıyı dinlediğinizde başka yönden bakarsınız bu aktöre..
Her filminde musevi olduğunu belirtir ,o musevilere özgü minik takkeyi kafasında bir şekilde görürüz bu adamın, bilmeyenler için kendisinin bir sürü müzik albümü vardır ..
En kötü filmi ve sonuna kadar seyretmeye bile dayanamadığım filmi "you dont mess with the Zohan" dır..
En güzel filmi bence oyunculuğunu sonuna kadar konuşturduğu,durup olaylara farklı bakmamızı sağlayan filmi "Reign over me"dir.. 11 Eylül olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi, ben dünyanın sonunun geldiğini sanmıştım o zaman.. Bitti her şey diye düşünmüştüm;ama biz başına bir şey gelmeyenler 1 hafta 10 gün sonra unuttuk her şeyi.. "Orda tanıdıklarını kaybedenler nasıl hayatlarını sürdürdü acaba?" diye düşündünüz mü.. Eminim düşünmüşsünüzdür;ama bu kadar gerçekçi ve güzel bir anlatım olamazdı diye düşünüyorum ben.. Bu filmde Adam Sandler ,Bob Marley tarzı saçlarıyla, 11 Eylülde en sevdiklerini kaybeden,o günden sonra kulaklarını bu dünyaya kapamış, kendini soyutlamış bir doktor olarak karşımıza çıkıyor ve eskilerden bir doktor arkadaşı ile karşılaşıyor ki bu doktorumuzda kendini evlilik hayatı içinde kapana kısılmış hissediyor.. Hemen şarkıya tıklatın.. Gözlerinizi kapayın dinleyin "the who" nun bu güzel şarkısını ve düşünün şarkısı böyleyse filmi nasıldır diye.. Seyretmediyseniz bu müthiş filmi hemen koşun ,bulun,alın ve seyredin..
Hemen herkesin bildiği bir başka film "50 first date" tir.. Adam Sandler değişik bir insan, 50 first date gibi, "click" gibi konusu çok değişik; fantastikle gerçeği bir araya getiren filmler yapıyor.. "50 first date" de bir kaza sonucu hafızası kaza gününde kalmış,hep aynı günü yaşayan,ertesi gününü hatırlamayan bir kıza aşık olup , ona kendini hatırlatma çabalarını seyrediyoruz..

"Click"de kariyeri ve ailesi arasında sıkışıp kalan,bir türlü hiç birşeye yetemeyen (hangimiz neye yetişebiliyoruz ki tam anlamıyla?) mimarın bir gün bir sürü kumandayı tek bir kumandaya indiren evrensel kumanda almaya gitmek istemesiyle, evrensel kumanda'nın hayatını ileri sarıp,geri alan,güzel kısımlarını yavaş yavaş yaşatabilen bir kumanda olduğunu farketmesiyle yaşamını ne hale getirdiğini görüyoruz.

Big Daddy'yi çocuk sahibi olan,olmayan herkese tavsiye ediyorum..Çocuk eğitiminde farklı yaklaşımların (burda oldukça uçlarda olsa da;ama sonra yolunu buluyor o da)ne kadar güzel olabileceğini görüyoruz.. Hiç unutamadığım bir sahne (spoilerımsı) evlatlık edinmek zorunda kaldığı? çocuğun bir türlü yıkanmaması üzerine çok sevdiği dalgıç kıyafetli oyuncağının kıyafetini giyip kapıyı çalar,çocuk büyülenmiş bir şekilde kapıda duran oyuncağının gerçek haline dönüşmüş şekline bakarken "bak biz dalgıç ekibimize yeni birini alacağız,seni de almayı düşünüyoruz, düzenli yıkanmalı,dişlerini fırçalamalı,yemeklerini yemelisin tamam mı" diyerek uzaklaştığında, çocuk her dediğini tamamen yapmaya hazır bir şekilde bekliyordu:)

Spanglish.. Neden kimse bilmiyor bu filmi bilmiyorum,ben de cnbc-e de bir Adam Sandler filmi,aa dur bakayım diye seyretmiş ve çok çok çoook beğenmiştim.. Herkese gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir film bu.Baş rolü Paz Vega ile paylaşıyor aktör filmi. Flor İngilizce bilmeyen bir ispanyol,iyi ekonomik şartlara sahip değil ve kızının iyi şartlarda okumasını istiyor. Bu yüzden kızıyla birlikte bir aileye yardımcı olarak işe giriyor.Bu ailenin hanım kişisi kafasındaki mükemmellik ölçütlerine göre her şeyi düzene sokmaya çalışıyor,kızı başta olmak üzere herkesi nasıl etkilediğinin farkında olmadan evlerine yeni gelen yardımcının kızı dahil herkesi kendi mükemelliyetçiliğine göre yönlendiriyor.Bu sırada evin babası (Adam Sandler) ülkenin önde gelen aşçılarından biri olarak kariyerinde çok güzel bir şekilde ilerlemektedir.Şimdi derseniz ki bunların hepsi nasıl birleşiyor? Çok güzel birleşiyor.. Günümüzün histerik,mükemelliyetçi insanları,hayalleri olan insanları, kapana kısılmış insanları, saf ;ama değerlerini koruyan insanları..Bu insanların hepsini bir araya getiriyor film!


Bayanlar baylar... Karşınızda Adam Sandler..


Sevgiyle,J.

4 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Çilli için bir filmi gözü kapalı izlemenin birinci şartı: Oyuncular arasında Adam Sandler olması:)
Benim favorim Click, gözlerim dolu dolu izliyorum her defasında. Reign over me de çok farklı bir Adam Sandler filmi, daha az gülme daha çok hüzün.

Gizem. dedi ki...

nasıl tatlı nasıl sevimli bir adamdır bu :) her filmini ayrı ayrı çok çok çok sevmekteyim;bir filmi vardı sadece punch drunk love diye onun dışında her filmine varım bende

JuVeNiL dedi ki...

çilli.. o kadar ortak yönümüz ve benzeşen taraflarımız var ki her geçen gün daha çok şaşırıyorum conem:D

pammuk.. senin her nickinigördüğüm zaman şunu mırıldanıyorum: "seni pamuklara sarmalar sararııımm...":D
seyretmedim o dediğin filmini; es geçiyorum ve size yeni filmini paylaşıyorum hemen "funny people" 1-2 güne seyredeceğim fikirlerimi beyan ederim:) öptüüümm

geveze baykuş dedi ki...

50 first date ve click severek izlediğim filmleri, şu anlattıklarını da merak ettim, en kısa sürede izleyeceğim. sağol :)

Related Posts with Thumbnails