11 Ocak 2010 Pazartesi

JuVe Olay Yeri: "Law Abiding Citizen"



Hiç başınıza bir şey gelip adaletin sağlanmamış olmamasının sinirini hissettiniz mi içinizde?
Öyle çok derinlere inmeyin,ben 2 kere soyuldum biri diş hekimi arkadaşımın yerinde, o baya travmatikti, 2.si kadıköyde -hala nasıl olduğunu anlamış değilim;çünkü çantam önümde yapışmıştım,yanımdaki arkadaşlarım bile anlamadı- çantamdan telefon çalındı.. Hayır bizde bir de karakola gidiyorsunuz, suçlu sizmişsiniz gibi bir muamele görüyorsunuz,sonra hırsız elini kolunu sallayaraktan çıkıyor.neyse diyelim,başıma gelen son ve en ağır şeyler bunlar olsun..

Film,çok heyecanlı başlıyor,bu benim bahsettiğim suçlarla kıyas kabul etmez şekilde başlıyor..
Evinde çocuğuyla,eşiyle mutlu mesut, sakin, sessiz  bir akşam geçirirken,kapı çalıyor,2 adam içeri giriyor ve adamı bağlayıp kızını ve karısını öldürüp gidiyorlar..

Bu olay sonunda avukat kendine göre kazanabileceği en iyi sonucu elde ediyor ve katille anlaşıp "el sıkışıyor".
Seneler sonra, eşini ve kızını kaybeden baba bu sistemin içinde bulunan herkesle, taraf oldukları adalet sistemiyle alay ederek yokediyor..tek tek..

Filmi genel olarak çok beğendim,konusu muhteşemdi, siz kendinizi adamın yerine koyuyorsunuz ve içinizde bir cani barınıyor hissine sahip oluyorsunuz.

**********Film içeriği uyarısı******************
Her şey iyiyidi,güzeldi,filmi çok beğendim,daha önce şöyle yüzeysel film eleştirilerine baktım,sonu için tatmin edici değil diyorlardı.Bir şekilde adaletin kazanması gerekiyordu da,adamın aklı o kadar çalışıyorken,kendi malını mülkünü inceleyebilecekleri ve bu planını ortaya çıkarabileceği gelmedi mi ? filmi 10 dakikada bağlamak için bu kadar da basit bir düşünce olmamalıydı bence..
**********************************************
Filmde hoşuma giden şu oldu bir de,Gerard Butler'dan bahsedince genelde romantik,komedi,dram..vs roller gelir aklımıza, bizim Türk filmlerinde bir rol üstünüze yapışır,komedi deyince hep aynı yüzler,dram deyince hep aynı yüzlerle karşılaşırız, adam çatır çatır oynamış,çok başarılıydı.

Benden filme 7.5:D aa ımdb 'ye baktım şimdi ,ilk defa tutarlılık var aramızda,o da 7.3 vermiş ..
Bence seyredilebilir,güzel bir film,tavsiye ederim.. Hatta film tercihlerinize göre "sakın kaçırmayın" tavsiyesi bile olabilir.Filmi seyrettikten sonra sonu ile ilgili yaptığım eleştiriyi okursanız,benimle aynı fikiri paylaşacağınızı düşünüyorum;ama yine de filmi seyrettiğinize memnun olacağınızı sanıyorum.

İyi seyirler..
J.

1 yorum:

nilo dedi ki...

Şekerim bizde izledik bu filmi hemde bir anne baba olarak... Sinirlerim oynadı bazı sahnelerde... Adalet anlayışına başka bir bakış açım var artık...

Related Posts with Thumbnails