6 Ocak 2010 Çarşamba

JuVe Olay Yeri: "This is It!"


M.J..

En parlak dönemlerini 80lerin ortasında 90ların ortalarına kadar yaşadı bana göre.
Benim yaş gurubumda olup,Michael Jakson'ın şarkılarını açıp,evin içinde tepinmemiş olan yoktur.
Siyah teninin gitgide beyazlaşmasına tanık olduk,hayatının da teninin renginin aksine kararmasına..
Neler oldu hayatında hiç birimiz bilemiyoruz,onu çıldırtan ne oldu da, çocuğunu camdan aşağı sarkıttı?
Neverland'e bile giremez oldu,çocuk tacizcisi lafı yapıştı,kaldı.. Bir komşunuza çocuk tacizcisiymiş meğersem denildiğini düşünün,başına neler gelir,bir dünya starının başına gelmeyen kalmadı..
He şunu söylemiyorum,ölü totosu ballı olmadı, bir takım sorunları vardı belki;ama medya yangına körükle gitmenin 100 kat fazlasını yaptı..

Son güzelliğini yapacaktı sanırım "This is it" le .. Büyük bir heyecanla konserlerin nasıl geçeceğini bekliyordum..
This is it'i seyrettiğimde,orda bu kadar özverili çalışan insanların,M.J'in naif hallerinin,ne olursa olsun "kral" ın her kelimesine,her şarkısının notasına eşlik edecek dans figürünü seçmesini,her kelamının ince ince seçilmesini gördüm ve bir insanın gözü arkada gitmesi gibi bir olay varsa,bu kesinlikle M.J.in başına gelmiştir, bu kadar güzel bir konser hazırlığının ,seyirciyle buluşamaması.. Ordaki herhangi bir dansçı,hatta temizlikçi bile üzülmüştür..

O kadar güzel çalışıyor ki,o kadar özverili ki, şurda kenardaki dansçılardan biri olsam, ah keşke şu gitaristin yerinde ben olsam diye geçirmeden edemiyor insan..


Bu filmi seyrederken gitaristi Orianthi'yi keşfettim,müthiş bir elektrik var aralarında,o tikky görünüşlü hatunun böyle gitar çalabileceğine insan ihtimal vermiyor.


Keşke yapabilseydi,görebilseydi..

Annemin babamın kendi gençliklerinden anlattıkları "ahhh bi bilmem kim vardı ,nasıldı" ... (şimdi aklıma örnek gelmedi) demesi" ben de aa öyle mi?" tepkisi uyandırıyor,çok da bir şey hissetmiyorum.
Çünkü o kişi onların dönemini hatırlatıyor onlara, M.J i de ne kadar anlatsam çocuğuma bizim yeni renkli ekran dönemlerinde,daha kaset sarıp dinleme dönemlerimizde sesini açıp deli gibi dans etmemizin keyfini,çocukluğumuzu hatırlatıyor olacak bize.. M.J'e yetişememiş olanlara  ise sadece dans figürleri ve müzikleri kalacak,bizim hissettiklerimiz değil..

Öyle ya da böyle "This is it!" çocukluğumuzun enniii enii okeee kahramanının bize bıraktığı son anı..


This is it,
"yıldız" olunmaz,doğulurun dersi,
hiç bir başarının sadece yetenekten geçmediğinin göstergesi,
ne kadar "kral" adam olursanız olun,alçakgönüllülüğün her kapıyı açtığını ve en önemli şey olduğunun kanıtı..

Seyredin,seyrettirin...

J.

3 yorum:

-Mir. dedi ki...

100 nomerolu takipçi oldum, gururluyum.

JuVeNiL dedi ki...

hoşgeldin princess:D ve tabii ki tüm takipçilerim:)!

MARTI dedi ki...

This Is It'i gösterime girdiği ilk gün, ilk seansta -sabahın körü!- Beyoğlu AFM'de salona "tek başıma" izledim! Muhteşemdi! Sanki o konsere gitmiş gibi olmuştum! Ahh MJ..

Related Posts with Thumbnails