4 Ekim 2009 Pazar

JuVe Olay Yeri: "Şehir Tiyatroları"


Bayanlar,baylar.. Şehir tiyatroları sonunda perdelerini açtı, güzelim ekim ayı geldi,oyunlar sadece şehir tiyatrolarında değil, özel tiyatrolarda da sahnelerde can bulmaya başladı.
Geçen sezon o kadar çok şehir tiyatrosunda oyun seyrettim ki, bir kaç tanesini mutlaka görmeniz gerek..
Anlatıcam;ama ondan önce size bir güzel not,  şehir tiyatrolarında ayın 24'ü gibi bir sonraki ayın biletleri internet sayfasından hem rezerve edilebiliyor hem de satın alınabiliniyor.
Bu çok büyük bir rahatlık.. Ve bilet fiyatları müzikal ve normal oyun fiyatları değişiyor;fakat5,5-8,5 lira arasında bu fiyatlar aralığı.. Yani gitmeyeni dövüyorlar..


Size tavsiye edeceğim ve bu ay da geçen seneden sonra sahnelenmeye devam eden müzikal oyun "Cabaret" .. Kabare gördüğüm en güzel oyunculuk performanslarından birine sahip bir oyun, orkestrasından, oyunculuğa,makyajdan,kostüme,oyun akışından, senaryosuna tam anlamıyla mükemmel bir oyun..
Amerikalı bir yazar , daha iyi şeyler yazabilmek adına bir maceraya atılır ve Berlin'e gelir..Burda bir kabarenin yıldızı olan aktristle aşk yaşamaya başlar;tam da bu sıralar tüm dünyayı kasıp kavuran 1930'lu yılların buhranının ortasındadırlar..Fakirlik almış başını gitmişken diğer yandan hoyratça para harcayan,zevk,sefa,eğlence düşkünleri kendi keyiflerince yaşamaktadırlar.. Efendim? Tanıdık mı geldi son söylediklerim.. ?¿ Nazi Almanyası'nın o güne olan etkilerini en can alıcı şekilde göreceksiniz oyunda.. Belli bir ideolojiye sahip olmasanız da , sanırım belli bir akla sahip olan herkes oyundan düşünerek çıkacak, hiç birşey hakkında fikri olmayanlara biraz düşünmesi gerektiğini ve araştırması gerektiğini aşılayacaktır oyun..
Özellikle günümüzde ayfonumuzu alalım şöleee bi ortamlara akalım gençliğinin aklına bir soru işareti düşer umarım..
En kısa zamanda bir bilet alınız ve gidiniz diyorum..

Ve bu ay listede göremediğim bir oyun; İstanbul Efendisi .. Oyun bu sezon da bizlerle olacakmış.. İstanbul efendisi, ailecek gidilecek, şöyle yüzünüzde bir gülümsemeyle seyredeceğiniz, baş rol , yan rol bütün oyuncuların fark yarattığı, dekorun, müziklerin sizi sizden aldığı çok güzel bir oyun.. Çok kalabalık bir ekip var İstanbul Efendisi'nde.. Oyun bir fasılın içinde akıp gidiyor diyebilirim..Konusu kısaca şöyle, İstanbul efendisi kızını evlendirmek için damat arayışı içinde, bu süreç içinde de kıza aşık olan Safi Çelebi ona kavuşma telaşı içinde...
Eğer bir akşam şöyle eski İstanbul günlerine gitmek,eğlenmek,fasıl dinlemek ve gülmek isterseniz, bu oyun 2.5 saat içinde size bu söylediklerimin hepsini veriyor..


daha bir kaç oyun daha var anlatmak istediğim;ama hepsi bir günde olmaz değil mi:)
Benden size tavsiye,
aşk-ı memnu ile geçireceğiniz bir akşam yerine,
alkışlarla dolu,
canlı performansların doruğunda bir akşam
ruhunuza çok iyi gelecektir..

Sevgiler.. J.



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails