10 Ağustos 2009 Pazartesi

JuVe Olay Yeri: "Gitsek,görsek"







Çok gezip görmek istediğim yer var;ama öyle dur bakalım gidelim tatil yapalım diye değil, görmek için bir çok sebebim vardır,gezilecek müzeleri vardır,tarih kokan yerleri.. En çok gitmek istediğim yerler sıra sıra işleyeceğim, gittik gördükçe yine anlatacağım:) Ama bu biraz hem kendimi hem okuyanları heveslendirme, gidip görmek için sebep yaratma tadında yazısı olacak..
(Benim coğrafyam çok kötüdür,yön bulma duygum çok iyidir.. Bir yere bir defa gitsem, ikincisinde oranın yaşayanı gibi davranabilirim:))
Okudukça,gördükçe merak uyandırması lazım bana bir yere gitme sebebi verebilmesi için.. Ben Dan Brown'ın "Angels&Demons"-"melekler&şeytanlar" kitabını okuduktan sonra, mutlaka gitmem lazım,benim de buraları görmem lazım dedim.. Henüz gidemedim;ama gideceğim:);fakat italya' da en çok gitmek istediğim yer Roma,Venedik değil 2 seneden beri.. 2007'de Ayşe Arman'ın gazetede bir yazısını okudum.Verdiğim linkte yazının tamamı yok,çok araştırmadım belki yazının tamamını okuyabileceğiniz bir bölüm vardır.. İtalya'nın "Amalfi" bölgesini gezmişlerdi eşiyle birlikte, "positano" kasabasında kalmışlardı.. Resimleri gördüm, yazdıklarını okudum.. Hemen internetin başına geçtim.. Bu küçük kasabaya aşık oldum.. O manzarayı görmek için sabırsızlanıyorum resimleri gördüğümden beri.. Tarih kokan taş evleri, tarihin içindeki modern bakışı, arnavut kaldırımı dar sokakları, çoğu yerde gezmek için motorsikletle yapılan yolculukları ve araştırırsanız çok uygun fiyatlı süper otellerinden gösterilen küçük manzaralardaki sonsuz huzuru buradan bile hissetmiş olmam oraya aşık olmak için bence yeterli.. Begonvillere bayılırım, burda hangi resme baksam sokaklarında begonviller var.. Derseniz ki burda da var canım, akdenizi gez gör.. Açıkçası fahiş fiyatlıiherşey dahil ruslarla dolu ,capcup animasyonlar ve gece hayatından hoşlanmıyorum..Ayrıca burda da saklı bir çok yer cennet var .. Hepsini biliyorum; ama ben buna aşık olduğumu söylüyorum..



En azından merak uyandırabilmişsem,araştırmak için gugıl hazretlerine "amalfi,positano" yazdırabildiysem size,ne mutlu bana!

2 yorum:

biberli dedi ki...

gezmek ve gezememek! işte bütün mesele bu!

hemen "ölmeden önce görülecek yerler" listeme aldım Juve.
benim de var böle bir listem ve bir kaç tanesini bloguma da koymuştum.

inşallah gider, kendi gözlerinle görür ve kendi çektiğin fotoları koyarsın buralara :)

JuVeNiL dedi ki...

inşallah hepimiz görmek istediğimiz yerleri görmek istediğimiz kişiyle çok güzel anılarlar geçriebiliriz...
bu konunun üstüne bir de film tavsiyesi benden: "the bucket list"

Related Posts with Thumbnails