6 Ekim 2009 Salı

JuVe Olay Yeri: "enterobius vermicularis"


Bugün yolda gelirken sağlıkla ilgili dikkat edilmesi gereken şeyleri niye yazmıyorum ki ben diye düşünüyordum, bir geldim eve çilli hasta olmuş diye okudum blogunda , bir de tam ilk yazmayı düşündüğüm şey üzerine.. Az biraz ilgili aslında, bağırsak enfeksiyonu olmuş..
Şimdi ben size toplu yerde bulunan her insanın dikkat etmesi gereken, çocuklardan çocuklara özellikle aynı oyuncağı paylaşan,aynı kapıyı tutan insanlarda pırt diye bulaşan kurtçuklardan bahsedeceğim.



Şimdi sabah kalktınız, oohh mis, bir camı açayım dediniz.. Yukarıdaki komşunuz poposu enterobius vermicularis yumurtalarıyla dolu oğlunun çarşafını aşağıya silkeledi..Suçu yok garibimin, onun da haberi yok..
Siz mis gibi havayı soludunuz derken,yumurtalar hoppiidiii solunum yolu ile burnunuzdan girdi..
sonra poposunu kaşıyan bu oğlan sabah orayı burayı tuttu,aynı evi paylaşan ve orayı tutanlar da ellerini yıkamadan bir yemek yediler mi.. ohhh..
Oğlan okula da gidiyor elbet,bu arada zincir sizin için de devrede.. Okula gitti oyuncağını,silgisini,odur budur tuttu,çocuklar da ellerini ağızlarına sürmekte üstlerine yok!çocuklara bulaştı.. onlar da evdekilere bulaştırdı mı.. ve büyükler.. büyükler de otobüs,tramvay her yerlere dokundu.. İşte bu yüzden elleri yıkamak çok önemli.. Hemen napıyor bu kurtçuk yumurtaları, enfesle bağırsaklarınıza yerleşip sizin vitaminlerinizi çalıyor.. Parazit testi tüm belirtilere ( popo kaşınması, burun kaşınması,iştahsızlık,düzgün beslenmeye rağmen kansızlık) rağmen negatif çıkabilir; çünkü paraziti yakalamak gerçekten çok zor;ama güzel bir haber ..Tüm aile 20 günlük bir periyotta minicik zararsız kurt haplarını içiyorsunuz ve tabii evde çarşaf marşaf hepsini güzelce yıkıyorsunuz,ellerinizi yıkıyor ve oyuncak vs paylaşımı yapmamaya özen gösteriyorsunuz..

Sevgilerle. JuVe..

7 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Annaaaam!Neler gelmiş meğer benim başıma. Üst komşu da yeni taşındı onun çocuğuna atamam suçu:P Sen ne kadar dikkat etsen de dikkat etmeyen başkaları yüzünden naneyi yiyorsun Juvem. Dersteyken sırtına hapşuran biri, dolmuşta yanında oturan teyze, hatta annen-baban bile istemeden bulaştırıyor sana. Ben eski toprak çıktım, atlattım kolaylıkla. Ama bir daha bana uğramasın şu pisluklar nolurr:))

JuVeNiL dedi ki...

haha:D canım senin ki bundan değil, senin olayın başka türlü:) ;ama yazdıklarına aynen katılıyorum, o hapşırıp da bir mendil taşımayan koca çantalı kızlar var ya özellikle! leeen ne taşıyosun o koca çantada bir mendilin bile yok..
bol pürelli günler çilliim:)

nilo dedi ki...

Anaaammm nasıl ya:D Ben varya ben psikopata bağlar, evi dezenfekte ederim hatta hızımı alamaz üst kata yeni taşınan komşularımın oğlunu da dezenfekte ederim:D

JuVeNiL dedi ki...

nilom ,yaparsın bilirim;ama yapma..o zaman diğer bağışık olması gerekenlerden de uzak tutarsın.. sadece diğer çocuklarla oyuncağını paylaştığında kaynar suda temizlemenizi öneririm.. :) gerçekten çocuklarda çok sık görülüyor,özellikle anaokuluna başladıklarında bu ilaçlardan koşulsuz içerebilirsiniz,doktorunuza söylerseniz size isim verir zaten.. denizcim zaten ev kedişi daha:)

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

parazitoloji dersi almış gibi gördüm seni :P

JuVeNiL dedi ki...

sidik yarıştıran kaplumbiş; ama niye foyamı ortaya çıkartıyorsun:D

geveze baykuş dedi ki...

ya ıyk mıyk diyenler çıkar şimdi ama, bizim memlekette bunları fosforlu harflerle yazıp her köşe başına asmak lazım.

Related Posts with Thumbnails