2 Ekim 2009 Cuma

JuVe'nin yol maceraları..


Efendim okul başladı ya , okulda turistlerin orta yerinde olduğundan, çoğu zaman yol sorarlar,bir yer sorarlar.. Biliyorsam anlatırım en yardımcı olma halimle..
Bugün de vapura yetişme telaşıyla indim tramvaydan, aa baktım kadıköy vapuru yol aldı çoktan, amaaan dedim sallan, yavaş yavaş in.. Önümde bir turist, orta yaşın biraz üstünde, uzun saçlı bir bey,elinde güzel bir fotoğraf makinesi.. Dönüp dönüp baktı, sonunda yanından geçerken, "pardon dedi,yeni camii nerde" dedim şurda az ilerde.. gülümsedim yoluma devam edicektim ki ,bir soru daha geldi "şurda duran adamlar neden orda toplanmışlar,napıyorlar" dedi.. Heh dedim.. Buyur juvee.. Anlat bakayım onlar amele diye.. Saliseler içinde düşündüktükten sonra, dedim" onlar iş bekliyorlar" .. O zaman daha soru işareti baktı bana.. "biri gelcek, onlara 10 tane adam benimle gelsin diyecek, bir inşaata filan gidip eşya filan taşıyacaklar" dedim.. çok benimsedi bu fikri,tamam dedi.. Sonra bir daha sordu,yeni camii nerde diye:D Bence asıl adamları merak ediyordu,dönüp dönüp sirkeci tren istasyonu tarafına doğru baktı en sonunda direk bu adamlar napıyor burda diye sorulmaz,dur yeni camii yi sorayım dedi:)
Ve juve çok güzel amele tarifi yaptı:)

Sonra vapura bindim, bir zenci kahve ve simit diyebildi.. Gerisi yok o kadarını anlattı,bizim beltur da çalışanlar da adamcağıza sütlü mü sütsüz mü diyor.. Hani sütü gösterirsin,bir şey dersin.. Sütü anlamasını nasıl bekliyorsun? eminönü-kadıköy vapuruna oldukça çok turist biniyor,en azından bir kişi ingilizce  bilse orda yardımcı olsa kötü mü olur? Nasılsa rekabet yok,sizi tercih etmek zorunda, kayıkla da götürseniz size tabii.. Söylemediği kalmadı,"türkle zor anlaşıyorum da,buna nasıl anlatayım ben de.. " e canım oduncum benim, öğreneceğin 10 tane kelime orda..

Neyse.. Böyle işte..

sevgiler..J.

3 yorum:

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Turistleri seviyorum ya ne rahat insanlar, öyle böyle şu bizim bile zor gittiğimiz eminönüne karaköye vs gidip gezip geri dönüyolar ya helal valla :D amcama benden bi zenci kahve çeeeek :D

lale kunt dedi ki...

ay turist diyince aklıma geldi, benim bi arkadaşım böyle sarı sarı turistleri pek sever. kendisi kız bu arada.
neyse bigün metro mu ne beklicez ben de gittim bi sarının yanına oturdum, başka yer yoktu. bu da geldi oturdu dedi ki ooooh süper yer bulmusun kızım turiste bak falan.
sonra metroya bindik, adam çarprazımıza oturdu, ve yanındakiyle türkçe olarak sohbet etmeye başladı :)
ben utandım valla :))

JuVeNiL dedi ki...

güdük fare, şu okul bitsin karaköyden eminönü tarafına adımımı atmıcam:) gezip dursunlar..

cadım, o dediğinin değişik bir versiyonu yakında başıma geldi.. balıkçıya gitmiştir ayıptır sölemesi,ankaradan arkadaşlar gelmişti, bu anakradan gelen arkadşamızda ispanyolca öğrendi 5. kurda filan akabinde ispanyadan tatilden geldi geyik yapıyoruz, yan masada da italyanca mı konuşuyorlar nedir anlamıyorum, dedim bunlar neci bak bakim.. italyan onlar italyan dedi..biz de geyiğe başladık pronto,mronto sanki onlar yanımızda yokmuşcasına kendi aramızda gülüyoruz..anaaaam bir baktık ki ikisi bize nası bakıyor.. :):) reziillik aldı başını gitti:)

Related Posts with Thumbnails