22 Ekim 2009 Perşembe

Minibüs kültürü!!!!

Ya yok gerçekten insanlar çok angut..Yani bu dünyaya çocuk getirmek istiyorum;ama sırf bu angutlarla uğraşmasın diye yapmim diyorum, o kadar özene bezene çocuk yap büyüt, angutların içinde ruh hastası olsun sonra.. Anneme diyorum beni niye böyle yetiştirdin diye..
Bugün gene her zaman ki gibi minibüse bindim, önlere oturmuyorum genelde para mevzularıyla uğraşmayayım diye ;çünkü bindiğim minibüs hıncahınç dolu oluyor,3 kere mail attım kadıköy ve üsküdar belediyelerine ,bu hatta çok fazla hastane var , minibüslerde çok hasta,bebekli ve yaşlı oluyor,otobüs koyun diye,kendileri de 3 kere geri döndüler saolsunlar ilgileneceklerini bildirdiler.. Acıbadem-üsküdar diye bir otobüs hattı maalesef hala yok..
Neysem..Oturdum güzelce paramı verdim,paramı vermeden oturmam ben, popomun keyfinden daha önemli olan bir şey varsa "Başka İnsanları Rahatsız Etmemem Gerektiğidir." Daha araba hareket etmedi,ana duraktayız,gözümün içinde bir para sokuldu "şunu uzatabilir misiniz".. Ya halim yok anlatcak bunları..yoksa böle söve söve eğiticem hepsini.. Şöle bi baktım, verdim parayı,geri üzeri tonla bozuk olan parayı düşürmeden öndeki bana ben ona uzattım ve gene baktım.. Yanındakine şöyle dedi "neden baktı ki".. Yani o kadar normal ki,neden baktığımı anlamadı.. Gözümde güneş gözlükleri vardı,döndüm çıkardım güzelce gözlüklerimi gayet sakin ,dedim " merak mı ettiniz neden baktığımı, ben size anlatayım,kültür seviyesi bir nebze yüksek bir yerde oturuyorsunuz, benden de yaşınız büyük, dolmuşa binildiğinde ben kendim için rahatsız etmiyorum önümdeki kişiyi,sizin için neden rahatsız ediyorum, kalkıp verirsiniz oturursunuz.. " Başladı.. "bu bir dolmuş kültürüdür, elden ele verilir,senin gibiler antisosyaldir? -hanım öndekine para uzatırken sosyalleşiyor- senin gibiler yalnız kalır,kimse onlara yardım etmez" Dedim siz 41 yaşına gelmişsiniz -arada yaşını söyledi- ama öğrenememişsiniz hiç bir şey , 41 senede öğrenemediğinizi ben şu dakika size hiç bir şekilde öğretemem" .. Döndüm önüme oturdum.. Hala mırmırlanıyor arkadamda,inene kadar konuştu,böyle kediler vardır kızar kızar kendine kendine konuşuyor ,aynen öyleydi.. 
Valla diyecek laf bulamıyorum,bağırmanıza gerek yok diyorum ,ben size bağırmıyorum bir şey izah ediyorum diyorum, dikkati üstüne çekmek istediği için bağırdıkça bağırıyor..
Evet sizin gibiler yüzünden yer de vermiyorum,ooh bi güzel oturuyorum, ardıma bile bakmıyorum .. Çünkü bu size yakışıyor.. Anca "götünüzün" keyfini düşünün,başkasının rahatsız olabileceğini, sizin para muhasebenizi ve pis paralarınızı 50 kere tutmak zorunda olmadığımızı düşünmeyin.. Bu minibüs kültürünü dediğiniz gibi ben çocuklarıma öğreticem;ama çocuğum ne yazık ki sizin çocuğunuzla benim sizle yaşadığım gibi aynı yerde yaşayacak...

J.

5 yorum:

İLug@ dedi ki...

iyiymiş walla..sana sevgi saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum mırmırım benim..:) muaah!! benim tarafımdan öpülen şanslı kozalaklardan biri oldun tebrikler:)

JuVeNiL dedi ki...

love u my lovely iluga:)

Leah dedi ki...

Bu milletten bi cacık olmaz.

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Ya çok güzel yazmışsın da evet maalesef var öyle bi kültür.Çoğu kez ben de senin gibi düşünmekle birlikte,bazen de "Eee minibüs bu.Beyenmeyen taksiye binsin" zihniyetine kapılıyorum :))

JuVeNiL dedi ki...

sevgili gidi kuzgun güdük farecan, kadın da dün bana beğenmiyorsan taksi tut dedi, sebep? bunun beğenmememle alakası yok, bir tarafının keyfini düşünen sensin,düşkün olduğuna göre , ben kalkıp kendi paramı verdiğime göre, in sen taksi tut :) alla alla ya:D

Related Posts with Thumbnails