8 Ekim 2009 Perşembe

sevgili blog

sevgili blog,
bugün çok yorgunum.. belli bir şeyler yazmak istiyorum;ama inan halim yok,bir taraftan da unutuldun sanmanı istemiyorum, anlıyo musun beni blogcum..
IMF karşıtı eylemleri gördünüz mü canım takipçilerim? Ama böyle de eylem olmaz ki.. Benim arkadaşlarımdan biri hiç alakası olmamasına rağmen evi taksimden geçtiği için gaz bombası yiye yiye bağışıklık kazandı blog..
Teyzelerden biri öğüt veriyordu gençlere, "okulunuza gidin,derslerinizi çalışın,böyle eylem olmaz" diyordu.. Çocuklar da onlara sen git kendi çocuklarına söyle dedi, çocuklardan biri öğrenci kimliğini çıkardı, ben üniversiye öğrencisiyim,benim babam memur,devlet üniversitesinde okumama rağmen bir sürü para veriyorum, babam beni okutamıyor artık dedi.. teyze "benim de çocuğum üniversiteye gidiyor" dedi.. Ne demek istedi anlayamadım..
Sonra çocuklar gitti, gazeteciler sordu "IMF nedir" teyze cevap verdi, "AB'ye girmek için bir şey,değil mi? ne ki" evet, teyze fırat gibi cevap verdi, "Ne ki o?Bişi yapılır bunla herhalde" diye düşündü..
Diyecek laf bulamıyorum sayın blog severler..
Sonra belçikadan gelmiş, bembeyaz giyinmiş,semazen hareketleri yapan,elinde güllerle protesto yapan bir turist tek başına hiç bir zarar vermemesine rağmen, yemediği tazyikli su ve yemediği dayak kalmadı..Dayağı da yoldan geçen kendini bilmezlerden biri attı,adam nolduğunu şaşırdı.. "Hayırdır bayım" dedi.. Gerçekten.. "hayırdır bayım"..

Benim düşüncem bir şeylere karşı olmanın da bir yolu olduğundan yana, esnafa verdiğiniz zararı düşündünüz mü? Belki öyle ya da böyle birşekilde geçinip giderken o esnaf, bir de bu masraflar çıkınca ordan işçi çıkaracak,bu krizde evine 3 kuruş götüren  insan ekmeğinden olacak düşündünüz mü? Belki çok korktu o bankaların içinde çalışanlar, ne zoru vardı, o da senin benim gibi iyi kötü bir okuldan mezun olmuş, çok karşı da olsa o bankada çalışmak zorunda bırakmış hayat şartları onu.. Hiç düşündün mü?

Ben bu sefer hiç "Olmadı".. 

3 yorum:

sezinetta dedi ki...

haklısınnn...olmadı tabi juve..düşünme,tepki gösterme,eleştirme gibi insani şeyleri başaramıyoruz..toplumca ifade sorumuz var..hiçbişey olması gerektiği gibi ne yazık ki!!

JuVeNiL dedi ki...

sezinetta, blog olayının en sevdiğim olayı aynı ya da farklı fikirdeysek birşeyleri paylaşabilmemiz.. evrimle ilgili bir yazı yazmıştım, bir ziyaretçi kaale bile alıp cevap yazacağımı düşünmemişti.. E neden yazıyorum ki tartışmayacaksam? Anlatmayacaksam.. ve tamamıyla aynı fikirdeyim seninle.. bizim ifade problemimiz var toplumca.

Ozan Ezgi Berberoğlu dedi ki...

direnistanbul' un eylem tarzını seviyorum.

Related Posts with Thumbnails