31 Ekim 2009 Cumartesi

Şimdi haberler...

*Dayanamıyorum artık haberleri seyretmeye gerçekten...
ilk haberimizle başlıyorum,dün seyrediyorum,cumhuriyet kutlamaları ile ilgili haberleri veriyorlar... Vali Güler, kendisi gibi gülümseyerek ve beğeniyle karşılayacağımız bir sunum yaptırmış.. Pasta var kat kat, pastanın içinden Atatürk çıkıyor! Bunun resmini koyacaktım;fakat bu şekilde bir malzemeyi Ata'mı alet edip,bir de kendi bloguma koymak istemedim...
Ya pastadan ne çıkar? Dansöz çıkar.. Gülüp,eğleneceğimiz biri çıkar... Bunları düşünmüyorlar mı? IQ seviyeleri o kadar düşük mü? hayır değil tabii ki.. Gayet planlı şeyler bunlar..Ne mi oluyor, toplumunun gözünde hafifleştirme,basitleştirme çabaları bunlar.. Yedik mi? Yemedik...
FriendFeed de bir arkadaş söyledi,çok süper söyledi..Şapka devriminde de şapkadan Atatürk çıkmasını bekleyebiliriz...

*Peki bitti mi yürek dağlama haberleri ,biter mi hiç? Hastanede kanser tedavisi gören,solunum cihazına bağlı olarak yaşayan hastanın,hasta yakınları "fişini çekmiş". Yani ben hastane ortamını bildiğim için ,devlet,üniversite,özel hastane hepsinde çalışmışlığım ya da staj yapmışlığım var ortamlarını gayet iyi biliyorum, her yere pataküte girmesine izin verilirse insanların, sadece kendi hastasının değil isteyen dilediğinin "fişini çekebilir".
Biz de önemlidir, refakat etmek,hasta yanında durmak, kimse bir yol,yöntem,adap bilmez, doktorun verdiği diyeti filan dinlemez, ameliyat olmuş daha bağırsak hareketleri başlamamış,su bile içirmiyorlar dersiniz anlamazlar!! Evlerinde özenle kaynakttıkları kemiğin suyuna olan çorbayı , olmaz içemez dersiniz, bunu hakaret kabul eder,üzülür, "çok biliyorlar" derler..
Ben bildiğim halde serum bile değiştirmem, ilacını vermem kendi hastam bile olsa hastanedeysem;çünkü bir problem çıkarsa sorumluluk bende değil oranın hemşire ve doktorundadır..
Çok bilen hastalar , kıvırırlar serum hortumlarını, ne ilacı var serumun içinde belli değil, kısar ilacı, nooldu dersiniz? tuvalete gittik der.. Sıkıldı der..Fenalaştı der... O ilacın hızlı mı gitmesi gerek damardan,yavaş mı gitmesi gerek,bellibir yere gelince bir şey mi eklenecek nooolcak...

Daha neler anlatırım ben size de.. Artık haber falan seyredemiyorum,bunlar bilebildiklerimiz, kimbilir neler oluyor diyorum..
Yine de boyunumuzu bükmemek gerek... değil mi?

Sevgiler...
J.

4 yorum:

Gizem. dedi ki...

insanda sinir yapısı bırakmıyorlar juvecim;bünyeye zararlı!

nilo dedi ki...

Dürüstçe izlemiyorum Juve... Sende yap, çokiyi geliyor!

JuVeNiL dedi ki...

nilo diyorlae ya "cehalet mutluluk" bence de öyle;ama bak bugün gene seyrettim şu anda çok büyük bir tehlikenin eşiğindeyiz..26 ekimd genetiği değiştirilmiş organik ürünlerin ekilmes,satılması yasallaştı..üstelik tüm batı ülkelerinde ardı ardına yasaklanırken.. yazıcam ztn bunla ilgili.. ne yapıcaz hiç bilmiyorum..

Stil Direktoru dedi ki...

Aynen bende zap yapıyorum hemen, sonumuz hayrolsun tüm pisliklere rağmen umudumuzu yitirmememek gerek JuVeNiLim!

Related Posts with Thumbnails