1 Temmuz 2009 Çarşamba

JuVe Olay Yeri: "yaz albümleri"
















Yaz geldi albümler, birer birer çıkıyor..Genelde müzik kirliliği olduğunu,dinlemeye bile değer albümlerin içinde özensizce bir sürü şarkı olduğunu düşünüyorum..
Bu yaz çıkan güzel bir albüm, şarkı kirliliği olmadan tek bir atış ile aynı şarkının 5 güzel farklı versiyonunu sunan Sertab Erener'in "bu böyle" albümü..
Kenan Doğulu'nun çıkan albümünü müzikal olarkak çok beğendim; fakat bu dediğim lokomotif olarak çıkan "rütbeni bileceksin","patron" gibi şarkılar değil albümün diğer arka planda kalan çoğunluğa hitap etmeyen parçaları..
Sezen Aksu ve yeni albümü diye lanse edilen diğer sanatçılara verdiği şarkıları kendi sesinden dinlediğimiz ve 3 yeni şarkı eklediği albümü "yürüyorum düş bahçelerinde" uzun bir yol albümü olmaya aday..
Bunların yanı sıra bahar sonunda çıkan Manga'nın 2. albümü "şehr-i hüzün" tam anlamıyla mükemmel.. Tuluyhan Uğurlu'nun parmaklarından çıkan güzel ezgiler ve 80'lerin sonunda 90'ların başında çocuk olanların bütün şarkılarını ezbere bilip söylediği efsanecik Cartel'den Alper Ağa ile yaptığı düet çok başarılı.. Bu arada 2010 senesinde MaNga Vs. Cartel albümü yapmaya karar vermiş 2 grup,bence çok başarılı olacak..

Ve büyük bir sabır ile sabırsızlık arasında beklediğim albüm -Şebnem Ferah- Ağustos'ta sonunda bizlerle buluşacakmış..E hadi ama artık..
















Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails