4 Ağustos 2009 Salı

Tabular...


Ben konuşmanın utanç duyulduğu;ama aslında konuşulmaya konuşulmaya problemlerin büyüdüğü konularda insanların bilinçlendirilmesini ve hatta bunun çok önceden aile yapmıyorsa bile okul çağlarında "rehberlik" saatlerinin geyik değil içini doldurarak yapılması gerektiğini düşünüyorum.. Daha önce "dilencilerin çocukları" ilgili bir yazı yazmıştım, yeteri kadar gücü toplayabildiğimde insanları doğum kontrol yöntemleri, cinsellik,çocuklarla cinsel eğitim üzerine çalışmalar yapmak istiyorum...

Bu konu o kadar tabu ki ülkemizde, işi bu olup bundan utananlar ve konuşmayanlar var.. Bilim okuyup bundan utananlar..

Size bir kaç başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum; laboratuvarda çalışırken bir gün bir bayanın idrar örneğini inceliyordum, sperm gördüm. Bu ne demek? Ya idrar veren transeksüel demek ya da daha kötüsü,bir laboratuvarda başınıza gelebilecek en kötü şey örnekler karışmış demektir.. Bunu gidip "biyolog" şefime söylediğimde,önüne baktı, "olabilir "dedi.. Nası ya?

Nası olabilir.. Altına imza atıcam ben yaptım diye,dedim nasıl olabilir? Bir şey söylemiyor.. Yani bunu sokakta çevirip bir insana sormuyorum ben,işimiz bu bizim.. Sonradan anlaşıldı durum,aklıma örnek veren kişinin sevişip örnek vermeye gelebileceği gelmedi açıkçası..

Spermiyogram testi için gelir hastalar, anlatmanız gereken prosedürler vardır, dinlemek istemezler, alıp kutuyu hemen uzaklaşmak isterler.. Sonra ne mi olur? Kutunun içinde sperm testi için dışkı bulursunuz.. Bu insanlar çocuk yapacak ve yetiştirecek , bence olmaması için bir sebep var, sen onu yetiştiremeyeceğin için olmuyor diye geçiyor içimden..Abartıyor muyum diye düşünüyorsunuz.. Bir kadın doğum doktorunun anılarını yazdığı bir kitapta bebekleri olmadığını, doktora geldiğini,hiç bir problem olmadığını testlerle anlıyorlar.. Kadının göbek deliği iltihap kapıyor bir gün,doktora geliyorlar..Ne mi oluyor, göbek deliğinden bebek yapmaya çalışıyorlar..

Bir bebek dünyaya getirmek dünyada kariyer yapmaya, en zor işleri bağlamaya, ülkenin başkanı olmaya benzemiyor..

Ben demiyorum ki her konu her yerde konuşulsun; fakat bizim ki kadar belden aşağı küfür edilen bir başka ülke yoktur tahminimce, bu da belden aşağısıyla ilgili problemi olan altbeynin dışarı vurumu... Konuşmamak,utanmak,cahillik bizi günden güne geriye götürecek... Kaç çocuğu olduğunu düşünüp cevap veren,hepsinin adlarını bilemeyen,kedi gibi çoğalan toplumumuzda bir şeylerin değişmesi için sizce de bu cahilliğin önüne geçmek önemli değil mi?

1 yorum:

nilo dedi ki...

Şaka gibi ya... Utanıyoruz güzelim, "toplum ne der" o kadar baskın ki kaçıyoruz ve utanıyoruz...

Related Posts with Thumbnails