27 Temmuz 2009 Pazartesi

Corpse Bride Şaheseri..


Küçüğüm..Imdb den kontrol edemeyeceğim şimdi,
sanırım 7-8 yaşlarındayım... "Beetlejuice" u seyrediyoruz..Ben o tuhaf,karanlık filme bayılıyorum..
Hani her zamanınızda seyrettiğiniz filmler vardır,bıkmazsınız,hasta olursunuz,canınız sıkılır,evde pineklersiniz,1000 kere seyretseniz bıkmazsınız.. Beetlejuice u ne zaman görsem aynı bu hislerle hiç bıkmadan seyrederim..
1-2 sene önce dvd seçerken,dükkanda bir çizgi -film seyrediyorlardı,ne bu dedim "nightmare before christmas"
dediler..ben de hımmmm dedim:) Fırsat olmadı onu seyredemedim, sonra araştırdım,Beetlejuice,Corpse Bride,Nightmare before Christmas hepsi aynı kişinin elinden çıkmış.."Tim Burton"
CorpseBride'ın önce perde arkasını seyrettim bir arkadaşımda..Hayran kaldım..Tiyatro sahnesi hazırlanmış,bütün oyuncuların maketleri var,"stop motion" tekniği ile çekilmiş film..
Ben o filme verilen emeği görünce,bunu kesin seyretmem lazım dedim..
Konuyu filan boşverin ..Tek tek karakterlere bakın,daha ilk sahnede çıkan kedilere,balıkçılara,balıklara bakın...
Tam bir şaheser.. Konusu da çok hoş ,naif.. Kısa bir merak uyandırıcı
giriş yaparsam,sonrada görmeVictor ile herşeyini kaybetmiş Victoria görücü usulü evleneceklerdir..Victor bir türlü evlilik yeminini edemez,evlilik yeminini çalışmak üzere ormana gittiğinde,yanlışlıkla Ölü Gelin'e bağlılığını sunmuş olur.. Ve olaylar gelişir..
Filmi seyrettiğmde buram buram Beetlejuice koktuğunu söyleyebilirim... Bazı sahneler direk gözümde canlandı hatta;ama bu kopyasını yapmış,bir gelişme olmamış manasında bir his değil,
Tim Burton olduğunu hiç bilmeden seyretseniz,anlamanızı sağlayan bir imza gibi diyelim..
Ve bir son dakika haberi.. Tim burton Copse Bride'ın Victor'ını seslediren Johnny Depp'le birlikte kendi tarzıyla "Alice Harikalar Diyarında" ' yı yeniden çekiyor..
Benden bu kadar,siz de benim gibi Beetlejuice,beetlejuice,beetlejuice! sloganını severek, o mizah anlayışına bayılarak çok kere bıkmadan aynı filmi seyrettiyseniz,
Corpse Bride sizi bekliyor...

2 yorum:

mademoiselle dedi ki...

bir bu bir de "yürüyen şato" beni benden aldı.
kim demiş animasyonu animeyi sadece çocuklar izler diye?
yoksa ben hala çocuk muyum, bilemedim şimdi:)

JuVeNiL dedi ki...

bu çok çocuk filmi değil;ama varsın çocukluktan saysınlar zardankadın, iceage i de beklerim rotatouilee da seyrederim hem de bir kez değil,bir çok kez:)

Related Posts with Thumbnails