15 Temmuz 2009 Çarşamba

JuVe Olay Yeri: Takip edilesi belgeseller











Ben belgesel seyretmeyi çok severim.. Evde kablolu tv miz olduğu için sadece discovery channel ve national geographic channel seyredebiliyor olsam da onlar bana yetiyor..
Çok severek takip ettiğim programlar var,tabii bir de biyoloji bölümü okuyunca daha bir zevkle seyrettiğim doğa programları da var aralarında; ama okulunu okuyunca biraz hafif kalıyor ordaki bilgiler artık.
Ensevdiğim programlar arasında başı çeken bir program "Miami Ink".. Miami Ink de Ami ve arkadaşları profesyonel "tattoo" yani dövme sanatçıları..
İşlerini çok önemsiyorlar,aileleri,arkadaşlıkları,çırak yetiştirme dönemleri, oraya dövme yaptırmaya gelen insanların enteresan hikayeleri beni çok etkiliyor. Belki arada görüp"amaaaann bu ne be, dövmecilerin belgeseli mi olur,aykırı hayatlar,vs."aklınızdan geçirerek seyretmiyorsanız ben bir kere oturup seyretmenizi tavsiye ederim..
Bu konu açılmışken, dövmeyi çok seviyorum; fakat araştırdığım kadarıyla ülkemizde bu işi iyi standartlarda yapabilen az yer var, sonra birşeyler yaptırayım diye düşünüyorum..Acaba sıkılır mıyım diyorum kendime.. Bunun için kendi kendime siyah cam kalemiyle ufak tefek denemeler yapıyorum:) İlk gün elime bir yıldız çizmiştim bir ara dalmışım elime böcek kondu sandım, kovalamaya çalıştım:D Böyle denemelerle eğer sizde benim gibi muallaktaysanız ya da sıkılırım ben diyorsanız;ama aklınızda kalıyorsa geçer çizimler ya da kına ile dövmeler yaptırabilirsiniz..
Diğer bir sevdiğim program ise "Mythbusters"... Onlar şehirefsanelerini avlayan bir grup özel efekt uzmanı..Efendim aya gerçekten çıkılmış mı , yok bilmem kaç metreden aşağı düşen inşaatçı önden çekicini fırlatırsa suyun gerilimini azaltır ve az yaralanır, salsa sosuyla bilmem kim hapishane demirlerini eritip kaçmış ... Bunların hepsini deniyorlar.. Asıl ilginç olan fizik,tıp,kimya bilgilerinin süper olması..
Bir diğeri "Dirty Jobs-kirli işler" .. Efendim kim foseptikte çalışır,kim böcek temizleme,fare yakalama işleri yapar, kim çöp toplama yerinde çalışır, kim inekleri yapay döller.. İşte adamımız bu işleri yapanları buluyor, bulmakla kalmıyor,yaptıkları işleri yapmaya çalışıyor...
En sevdiğim bilgilendirici,merak giderici programda sıra... "How it's made" Efendim buzdolabı ,atlkarınca atları, benzin deposu,fötr şapka.. aklınıza ne gelirse nasıl yapıldığını benim gibi merak ediyorsanız, böyle şeyler aklınızı kurcalıyor ise bu programı sakın kaçırmayın..
Yenilerden bir program.... "Time warp" Bu programda özel kameralar kullanıyorlar,saniyede 10000 kare çeken kameralarla, gözümüzün o an farkedip algılayamadığı değişiklikleri bir çok konu da deneyerek, bize gösteriyorlar.. Bunlar çok basit şeyler de olabilir, bir japon kılıç ustasının fizik kurallarına ters düşen hareketlerini de gösterip bizi hayrete düşüren olaylar da olabilir..
Benim adli tıp üzerine ayrı bir merakım olduğundan itiraf etmeliyim ki bu herkesin ilgisini çekecek bir konu değil...Nerde merak uyandıran bir ölüm var, "Dr.G" otopsi masası ve engin tıp bilgileriyle bizim ve ölen kişinin tanıdıklarının merakını sonlandırmak için var gücü ile çalşıyor..
Ve en sonuncusu.. Ben uçağa henüz hiç binmedim;sanki hiç korkmuyormuşum gibi "Uçak kazaları raporu" nu seyrediyorum..Elimde değil, nolmuş,niye olmuş,nasıl çözülmüş,ne yapmışlar merak ediyorum... En nüktedan kısmı o korkulu dakikalardan sonra programın arkasından ,"sakın endşelenmeyin, yolda yürürken eşşeğin sebep verebileceği bir kazada ölmek uçak kazasında ölmekten çok daha olası" diye bir de istatistiki verilerle destekleme numaraları yapmıyorlar mı.. Olsun gene de seyri zevkli bir program..
Bunlar benim en sevdiğim belgeseller..İyi seyirler...

1 yorum:

nilo dedi ki...

Ay sonunda şu yazıya bir yorum yazabildim:D Neyse bende Mythbusters ve Dirty Jobs ' a bayılıyorum:D

Related Posts with Thumbnails