24 Temmuz 2009 Cuma

Kitap raflarından yeni haberler...


Bu aralar kitap okumak benim için tamamen bir hayal..Sıcaklardan sanırım,çok keyifli kitaplar var elimde-ağır olanları artık 1 ay sonraya bıraktım- ;fakat okuyamıyorum..Gitmiyor bir türlü..

Bu gitmeme tabii ki de rafları takip etmeme engel değil,hele benim annem gibi,kitapçıya girdiği zaman -hadi anne,hadisene anne,hadi anne yazarlar 3 günder 100 kitap yazmadılar sen yokken çıkalım artık - dedirten bir anneniz varsa,istemeseniz de kitapları takip ediyorsunuz,isteseniz de..

Takip ettiim kitaplar tabii herkesin beğenisine göre değil:)Macera,gerilim,adli tıp,biraz felsefik,otobiyografi türü kitapları çok seviyorum..
Yeni çıkan,çok sevilen bir yazarın kitabı için bu başlık açıldı... Evet efendim , karşınızda Jean-Cristophe Grange!.... Jean-Cristophe Grange'ın kitaplarını çok seviyorum,ona ayrı bir gün kitaplarını tamamladığımda değineceğim, okuması çok keyifli bir yazar..Şimdiye kadar çekilen filmlerinden ne yazıkki kitabı okurken aldığım zevki alamadım..Yazarın Türkçe ye çevrilmiş yeni kitabı.. "KOLONİ"
Koloni'nin merak uyandıran arka kapak yazısı şöyle:".....Paris'te bir Ermeni katedralinde işlenen bir cinayet. Kan yok, cinayet aleti yok, yara bere yok…Biri yaşlı ve huysuz emekli bir polis, diğeri Çocuk Bürosu'nda görevli, ancak açığa alınmış uyuşturucu müptelası genç bir polis. Bu ikisi, gitgide hunharca bir hal alan ve peşpeşe işlenen cinayetlerin katilini veya katillerini bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Birbirlerine ihtiyaçları vardır, birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ancak bu cinayetler sıradan bir seri katilin işi değildir. Gizli servisler, naziler,Yahudiler, ülke içinde ülkeler, ve 'siyah bölgeler'… Sanki birileri bir şeyleri gizlemek istemektedir."
İyi okumalar:)



3 yorum:

Habo dedi ki...

Fanatik bir Grange hastasıyım ve 10 gün önce evde boş boş otururken Grange' in bu aralar bir kitabının çıkması gerektiğini düşündüm (umud ettim) yolda yürürken Koloni' yi görünce şoka girdim ve inanılmaz sevindim. Ya da gerçekten çekim yasası beni yine mutlu etti :))
Şimdilik çok ilginç gidiyor....

JuVeNiL dedi ki...

o bizim temiz kalbimizden dolayı:D ne kadar olabilitesi yüksek şeyler isiyoruz ve ne kadar temiz kalpliyiz ki oluveriyor:) inşallah bu da güzeldir diğer kitapları gibi..kitabın güzel olmasında çevirinin çok önemi olduğunu düşünüyorum . ben de elimde 2 kitap var ama sıtkım sıyrıldı.."siyah kan" ya da "şeytan yemini" ne başlayacağım...

Habo dedi ki...

Evet kalp temizliği tuhaftır önceden bana komik geliyordu ancak gerçekten TEMİZ(!) duygularla birşeyleri istiyorsan kesinlikle oluyor:),
Her iki kitapta çok güzeldi tavsiye ederim. Bu kitabında çevirisi oldukça iyi tam bakamadım ama sanıyorum hep aynı şahıslar çeviriyor ???

Related Posts with Thumbnails